r
Nosalty Logó

Mézes karalábékrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes karalábékrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 916 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A lilahagymát a lehető legkisebb darabokra aprítjuk fel, ha valakinek van kedve, le is reszelheti, úgy még selymesebb lesz. (Én ez alkalommal csak a kezeimet és éles késemet használtam :))
  2. 3-4 ek szűz olívaolajat teszük a lábasba, ha egész fahéjat használunk, akkor azt az olajon kicsit megfuttatjuk, és csak eztán következik a hagyma és többi fűszer (ha őrölt fahéjat használunk, akkor elsőként jön a lábasba a hagyma, kicsit megpároljuk, és aztán fűszerezzük, a következő módon).
  3. Fűszerezés: egy gondolatnyit teszük a cayenne borsból, mert az igen erős, fahéjból egy kiskanálnyit, ízlés szerint tengeri só, fokhagyma és 1 kk-nyi szerecsendiót is teszük bele, továbbá rozmaringot vagy kakukkfűvet is teszünk (ez ízlés kérdése - abból rakunk egy csapott teáskanálnyit, amelyiket jobban szeretjük).
  4. A fűszerezés után tesszük a lábasba az 2 ek édes mézet. S rögtön jöhet a lábasba az apró kockára vágott karalábénk! (Picit hagyjuk, hogy a fűszerek és a méz átjárja mielőtt felöntjük, 3-5 percet fedő alatt, néha átkevergetve).
  5. Langyos vízzel vagy húslével kb. 1/2 literrel felöntjük, a lényeg, hogy ellepje a karalábékockákat. Aztán feldő alatt jó puhára pároljuk, főzzük.
  6. Aztán levesszük a gázról és turmixoljuk, a kellő lágyságot 1 ek puha vajjal/margarinnal, és 2-3 dl tejben elkevert 2 ek mézzel érjük el, - amit lassan adagolunk, hogy megkapjuk a kívánt textúrát. Aztán mehet vissza a gázra, ha már szép az állaga és összeforraljuk!
  7. Készen is vagyunk. :) Melegen, mézzel megcsurgatva tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1986
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami olyat készíteni, ami olcsó / finom / hamar kész van / egészséges / nem tartalmaz sok kalóriát! Valamint olyan krémlevest akartam, aminek a sűrtítéshez nem kellenek plussz szénhidrátok (- liszt + tejföl, - tejszín, - étkezési keményítő, - burgonya ). S ekkor jutott eszembe ez a recept, amit már több alkalommal elkészítettem, aki eddig kóstólta csak dícsérte. Így gondoltam, megosztom az ötletet másokkal is! :) Jó étvágyat hozzá! Miért jó és egészséges a karalábé? Nagy víztartalmú (92%), sovány, minimális zsírt és fehérjét (2%) tartalmazó, csekély energiatartalmú táplálék. Mindössze 24 kcal, 102 kJ van 100 grammban. Növényi rosttartalma (1,4 g) karbantartja a bélműködést. Fontos ásványi anyaga a szelén, a kálium (380 mg), kalcium (68 mg), magnézium (43 mg), réz és némi vas, továbbá a kén, foszfor és klór. VITAMIN Tartalma: E -, B1-, B2-, B6-, és C-vitamin tartalma valamint tartalmaz még kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is.

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...