Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
400g kacsamell540 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
A lilahagymalekvárhoz
Összesen
1048
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
800g kacsamell1080 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
A lilahagymalekvárhoz
Összesen
2093
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 961 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 591.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1048
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.7 g
Zsír
-
Összesen 65.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 653 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3215.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1922 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.5 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1182.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
2093
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A lilahagymalekvárhoz
Elkészítés
A húshoz
- Kezdjük a lilahagymalekvárral. Ezt akár több órával előtte is elkészíthetjük. A vörösbort, a mézet, a rozmaringot, kakukkfüvet (1-1 tk.) sziruposra főzzük.
- Közben a lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük. A szintén felaprított fokhagymával és gyömbérrel vajon párolni kezdjük. Hozzáadhatunk egy kevés olívaolajat is még.
- Miután nagyrészt megpárolódott, felöntjük a fűszeres, vörösboros sziruppal és tovább pároljuk. Miután kész, félretesszük. Melegen, hidegen is fogyasztható.
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főzni, adunk hozzá egy rozmaringszárat.
- A kacsamelleket megtisztítjuk, hidegvízzel megmossuk, leitatjuk. Beirdaljuk a bőrét úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba. Megsózzuk mindkét oldalán. Picit pihentetjük.
- Addig felforrósítjuk a serpenyőt, de ne túl magas hőfokon.
- Először zsírjával lefelé helyezzük bele a húst, kb. 5 percig sütjük, majd a másik oldalával lefelé szintén 5 percig. Ezzel médiumra tudjuk sütni. (Most én kicsit tovább sütöttem -kérésre- még 150°C-on a sütőben 10 percig, kis mézzel megkenve a bőrét, amivel fölfelé helyezzük be. Így rózsaszín lett még, nagyon omlós, de már nem nevezném médiumnak (ahogyan amúgy én szeretem.)
- Közben a burgonya megfőtt, összetörjük vajjal és tejszínnel vagy tejjel. Én már említettem a habosabb állagú pürét preferálom.
- Mindennel készen vagyunk, felszeleteljük a kacsamelleket és tálaljuk a lilahagymalekvárral, és a rozmaringos burgonyapürével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 56
- 7 napos nézettség: 520
- Össznézettség: 73036
- Feltöltés dátuma: 2012. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bevallom a sült kacsa nem tartozik a kedvenceim közé. De a kacsamell rózsaszínre sütve... hmmm, egyszerűen isteni! Narancsosan, szójaszószosan, mézesen, naturan, bárhogyan! Lilakáposztával, narancslekvárral, vagy ahogyan most döntöttem: a lilahagymalekvárral. A mai ihletet Mézigörl adta, de kicsit variáltam a saját lilahagymalekvár receptemmel. :)