r
Nosalty Logó

Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes kacsamell steak lilahagymalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3215.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Kezdjük a lilahagymalekvárral. Ezt akár több órával előtte is elkészíthetjük. A vörösbort, a mézet, a rozmaringot, kakukkfüvet (1-1 tk.) sziruposra főzzük.
  2. Közben a lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük. A szintén felaprított fokhagymával és gyömbérrel vajon párolni kezdjük. Hozzáadhatunk egy kevés olívaolajat is még.
  3. Miután nagyrészt megpárolódott, felöntjük a fűszeres, vörösboros sziruppal és tovább pároljuk. Miután kész, félretesszük. Melegen, hidegen is fogyasztható.
  4. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főzni, adunk hozzá egy rozmaringszárat.
  5. A kacsamelleket megtisztítjuk, hidegvízzel megmossuk, leitatjuk. Beirdaljuk a bőrét úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba. Megsózzuk mindkét oldalán. Picit pihentetjük.
  6. Addig felforrósítjuk a serpenyőt, de ne túl magas hőfokon.
  7. Először zsírjával lefelé helyezzük bele a húst, kb. 5 percig sütjük, majd a másik oldalával lefelé szintén 5 percig. Ezzel médiumra tudjuk sütni. (Most én kicsit tovább sütöttem -kérésre- még 150°C-on a sütőben 10 percig, kis mézzel megkenve a bőrét, amivel fölfelé helyezzük be. Így rózsaszín lett még, nagyon omlós, de már nem nevezném médiumnak (ahogyan amúgy én szeretem.)
  8. Közben a burgonya megfőtt, összetörjük vajjal és tejszínnel vagy tejjel. Én már említettem a habosabb állagú pürét preferálom.
  9. Mindennel készen vagyunk, felszeleteljük a kacsamelleket és tálaljuk a lilahagymalekvárral, és a rozmaringos burgonyapürével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 520
  • Össznézettség: 73036
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom a sült kacsa nem tartozik a kedvenceim közé. De a kacsamell rózsaszínre sütve... hmmm, egyszerűen isteni! Narancsosan, szójaszószosan, mézesen, naturan, bárhogyan! Lilakáposztával, narancslekvárral, vagy ahogyan most döntöttem: a lilahagymalekvárral. A mai ihletet Mézigörl adta, de kicsit variáltam a saját lilahagymalekvár receptemmel. :)

Hozzávalók

A húshoz

A lilahagymalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...