r
Nosalty Logó

Mézes hottok - koreai serpenyős batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Mézes hottok - koreai serpenyős batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást jól eldolgozzuk a cukorral és sóval. Beleöntjük a tejet, a tetejére szórjuk az élesztőt, és óvatosan elkeverjük.
  2. Beleöntjük a lisztet is a tálba, és spatulával elkeverjük. Ha már azzal nem tudunk tovább dolgozni, kézzel gyúrjuk.
  3. Ha a liszt nagyrészét felvette, lisztezett munkalapra borítjuk, és belenyomkodjuk a vajat. Kezdjük el beledolgozni (egy nagyon ragacsos tészta lesz belőle), ha már nincsenek nagy vajdarabok benne, kezdjük a tésztát a munkafelülethez csapkodni/dobálni. Minél tovább csapkodjuk, annál jobban össze fog állni a tészta. Akkor jó, ha sima, nem ragacsos tésztát kapunk.
  4. Egy tálat kilisztezünk, és beletesszük a tésztát. Lefóliázzuk, pár lyukat fúrunk rá, és másfél órán keresztül hagyjuk kelni.
  5. Egy edényben összekeverjük a barna cukrot a mézzel, fahéjjal, keményítóvel és az apróra vagdosott magkeverékkel.
  6. Közepes tűzön sűrűre főzzük, majd amíg a tészta kel, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, 8 részre osztjuk.
  7. Ha a tészta megkelt egy picit, óvatosan átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, kis golyókat formálunk belőlük. Fóliával letakarjuk őket, hogy ne száradjanak ki.
  8. Az egyik golyót a tenyerünkkel kilapogatjuk, a szélei legyenek vékonyabbak, mint a belső része.
  9. A kinyújtott tésztára halmozzuk a töltelék 1/8-át, majd a tésztával körebevonjuk a tölteléket. Kiegyengetjük, és ismét golyóvá formáljuk a tésztát.
  10. Megismételjük a többi golyóval is, amíg el nem fogy a tészta és a töltelék. Ha mind elkészült, ismét lefóliázzuk, és hagyjuk kelni kb. fél óráig.
  11. Egy serpenyőt elkezdünk melegíteni (közepes lángon), pici olajjal megkenjük, és beleteszünk annyi golyót, hogy pár centi távolság legyen közöttük. Letakarjuk a serpenyőt, és kb. 3-4 percig sütjük a sütiket. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül.
  12. A sütiket megforgatjuk, és egy spatulával kicsit lenyomkodjuk, hogy laposabbak legyenek. Ismét letakarjuk a serpenyőt, és még 3-4 percig sütjük őket.
  13. Megcsináljuk ugyanezt a maradék golyókkal. Melegen és hidegen is fogyasztahtó.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 570
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karantén idején rákattantam az ázsiai ételek elkészítésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...