r
Nosalty Logó

Mézes házi granola

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Schliszi
Mézes házi granola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A tökmagot is egy picit összeaprítjuk, hogy ne legyenek a granolában olyan nagy darabok. Ezeket egy tálba öntjük, és hozzárakjuk a zabpelyhet is.
  2. A mézet, a napraforgó olajat és a vaníliát összekeverjük, majd hozzákeverjük a magos keverékhez. (Szoktam hozzá ilyenkor még egy kis fahéjat is tenni, mondjuk én fahéjmániás vagyok. :) )
  3. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük, és sütőben 160-170°C-on 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. VIGYÁZAT! A granolát 5 percenként át kell kevergetni a tepsiben, különben megég!
  4. Ha már ropogósnak gondoljuk, akkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ha langyos, keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. Kész is! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5026
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 23.

Ajánló

Joghurttal a legjobb! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes házi granola
Schliszi 7 recept

Szeretek reggelire müzlit enni, mert délelőttre elég energiával pörget fel, és mégsem érzem, hogy tele a hasam már korán reggel. A boltban kapható müzlik kalóriaértékét figyelve eszméltem rá, hogy rengeteg cukrot tartalmaznak. Ezért kigondoltam, hogy mit szeretek egy müzliben, és megvalósítottam. Így született meg ez a recept. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...