r
Nosalty Logó

Mézes hagymatorta baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vvbaba
Mézes hagymatorta baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 530 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 530 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3673.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összedolgozuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Összegyúrtuk, golyót formázunk belőle, és fóliába téve fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Megpirítjuk a bacon felét, majd kivesszük, lecsöpögtetjük róla a zsírt, és apró darabokra vágjuk. (Én tarja szeleteket is szoktam beletenni.)
  4. A kisült szalonnazsírhoz hozzáadjuk a leveleire bontott hagymát (négy felé szoktam vágni, és a kislányom szokta szétszedni leveleire) és a kakukkfüvet, majd sózzuk,borsozzuk, és közepes lángon folyamatosan kevergetve 10-15 percig pároljuk lassú tűzön, hogy ne piruljon meg.
  5. Hozzáöntjük a bort és a mézet, 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a megpirított bacont, és még5 percig főzzük. A keveréket egy szűrőbe rakjuk, és lecsepegtetjük, majd elkeverjük a tejszínnel és a tojással, majd sózzuk,borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, tortaformába helyezzük, sütőpapírral befedjük, nehezéknek babot teszünk rá, és 20 percig elősütjük.
  7. A sütőből kivéve eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt, majd a kihűlt tésztára teszük a tölteléket, és lefedjük a maradék baconnel. A hőmérsékletet lejjebb vesszük 160 fokra, és a tortát 30-35 percig sütjük. (A megmaradt zsiradékot el szoktam tenni, és más húsételekhez pácként fel lehet használni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5782
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes hagymatorta baconnel
vvbaba 8 recept

Ezt a receptet a TvPaprika magazinban olvastam, és a család kedvence lett, rendszeresen dupla mennyiséget kell használnom, ha szeretnék én is enni belőle...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...