r
Nosalty Logó

Mézes-fahéjas csirke mazsolás rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szisszi
Mézes-fahéjas csirke mazsolás rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 3457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkehúst megmossuk, felaprítjuk és jénaiba vagy tepsibe rakjuk.
  2. Megsózzuk, megszórjuk fahéjjal, citromlével, és kevés olajat öntünk a hús alá.
  3. Lefedjük és kb. 10-15 percig sütjük közepes hőfokon, előmelegített sütőben.
  4. Leszedjük a fóliát. Rácsurgatjuk a mézet és fedetlenül sütjük készre.
  5. A rizst és a hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd a térfogatának megfelelő, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk (és curryvel is ízesíthetjük), majd lassú tűzön készre pároljuk.
  6. A mazsolaszemeket erősen sós-borsos vízben főzzük, míg gömböcök nem lesznek. Végül a rizzsel összekeverjük a mazsolát és a hagymát. Lefedve állni hagyjuk picit.
  7. A rizst tányérra halmozzuk, leöntjük egy kevéske mézes mártással, a húst pedig mellé rakjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6606
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-fahéjas csirke mazsolás rizzsel
Szisszi 5 recept

A Trónok harca című könyvben fogyasztottak rendszeresen a lakomák alkalmával mézes húst, úgyhogy muszáj volt kipróbálnom nekem is, mert állandóan megéheztem :) Azóta is folyton ezt enném!

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...