Mézes csirkecomb gesztenyével sütve
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sisca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
50g gesztenye98 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
19g méz57 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
125g sárgarépa46 kcal
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 198.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 954 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9217 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 159.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2092.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 905 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 793.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3818 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 36868 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1598 micro
Összesen
2496
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1136 micro
-
β-karotin 2707 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkecombokat megmossuk, és az olajból, 1 ek mézből, tárkonyból, őrölt gyömbérből, sóból és borsból összekevert mázzal mindenhol bedörzsöljük.
- Egy kis tepsi alját kikenjük vékonyan olajjal, majd belefektetjük a combokat és köré szórjuk a gesztenyét. További 3 ek-nyi mézzel vékonyan megcsorgatjuk a húsokat és a gesztenyét egyaránt.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percet alufóliával lefedve sütjük, majd további 15 percig pirítjuk fedő nélkül.
- Közben a répát megtisztítjuk, és nagyobb karikákra vágva sós vízben puhára főzzük. Burgonyanyomóval pépesre törjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3089
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sisca
4 recept
A sárgarépa édeskés köretként nagyon jól passzol mind a gesztenyéhez, mind a mézes husihoz.