r
Nosalty Logó

Mexikói zöldséges töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Mexikói zöldséges töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5430.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    809 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    3752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2403 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2790 micro
Összesen 1189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A gombakalapokból kivágjuk a törzsét, picit ki is vájjuk, hogy több töltelék férjen bele. Megmossuk, és enyhén sózzuk, majd félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát (ilyenkor a legjobb, ha addig levesszük a tűzről). A kivágott gombatörzseket kockára vágjuk, és kevés vízzel hozzáadjuk a hagymához. Fedő alatt félpuhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket (vagy kockára vágott répát, borsót, kukoricát), elkeverjük, fűszerezzük. Kb. 5 percig fedő alatt pároljuk.
  4. Ha egy picit már hűlt, hozzákeverjük a felvert tojást, majd megtöltjük vele az olajjal finoman megkent gombafejeket.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk őket, majd tepsibe pakoljuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a gombafejek szép barnák nem lesznek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 9444
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Ajánló

Friss uborkasalátával isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói zöldséges töltött gomba
Az ördög szakácsnője 36 recept

Nagyon szép, tölteni való gombát sikerült vennem, de nem kívántam a húst. Az itthon fellelhető zöldségekből és fűszerekből ez lett. :) Nekem nagyon ízlett! A zöldségnél ebből az adagból marad mellé köretnek.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...