r
Nosalty Logó

Mexikói pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Mexikói pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Összesen 4273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    2690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14133.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    10761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 4273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    496 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben felvagdossuk a kolbászt, vagy füstölt húst.
  7. Rákenjük a tésztánk tetejére a szószt.
  8. Rápakoljuk a húst, kukoricát, reszelt sajttal megszórjuk.
  9. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk.
  10. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  11. Ha megsült, tálalhatjuk. Jó étvágyat!

A pizzaszószhoz

  1. A ketchupot, chilis szószt, pizzakrémet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük. Pikáns szószt kapunk.

A feltéthez

  1. Felkarikázzuk a kolbászt és lereszeljük a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7805
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Ajánló

Bármilyen gazdag leves, vagy esetleg főzelék után, amit nálam megtalálsz, szerintem jó választás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyengén csípős mexikói pizzát kapunk, mely sülés közben finom illatokkal hívja az éhes embereket egyre közelebb!!!

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...