r
Nosalty Logó

Mexikói pizza

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Mexikói pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

1070
Kalória
36.8g
Fehérje
101.7g
Szénhidrátok
57.2g
Zsír
233g
Víz
61.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Összesen 4273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    2690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2262 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14133.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    10761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    931.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 4273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    496 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben felvagdossuk a kolbászt, vagy füstölt húst.
  7. Rákenjük a tésztánk tetejére a szószt.
  8. Rápakoljuk a húst, kukoricát, reszelt sajttal megszórjuk.
  9. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk.
  10. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  11. Ha megsült, tálalhatjuk. Jó étvágyat!

A pizzaszószhoz

  1. A ketchupot, chilis szószt, pizzakrémet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük. Pikáns szószt kapunk.

A feltéthez

  1. Felkarikázzuk a kolbászt és lereszeljük a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyengén csípős mexikói pizzát kapunk, mely sülés közben finom illatokkal hívja az éhes embereket egyre közelebb!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!