Métereskalács-kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Barna piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
37g finomliszt133 kcal
-
11 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Sárga piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
23g puncs pudingpor86 kcal
-
150g laktózmentes tej89 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
58g vaj418 kcal
-
8g rum19 kcal
Tetejére
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
24 kcal
Összesen
1781
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Barna piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
68 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
Sárga piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
135g puncs pudingpor514 kcal
-
900g laktózmentes tej531 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
350g vaj2510 kcal
-
50g rum116 kcal
Tetejére
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
10681
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
Barna piskóta
-
6.3g tojás8 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Sárga piskóta
-
6.3g tojás8 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
3.9g puncs pudingpor15 kcal
-
25.9g laktózmentes tej15 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
10.1g vaj72 kcal
-
1.4g rum3 kcal
Tetejére
-
5.8g étcsokoládé31 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
307
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.9 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
1781
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.2 g
Zsír
-
Összesen 596.1 g
-
Telített zsírsav 253 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 203 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 2209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7214.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 1419 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 609 mg
-
Foszfor 3201 mg
-
Nátrium 1625 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1163.4 g
-
Cukor 598 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 655.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3018 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 90 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1256 mg
-
Retinol - A vitamin: 2968 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2106 micro
Összesen
10681
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
307
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Barna piskóta
-
4 db tojás
-
22 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
6 g sütőpor
-
1 csipet só
Sárga piskóta
-
4 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
6 g sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
3 tasak puncs pudingpor
-
9 dl laktózmentes tej
-
20 dkg porcukor
-
35 dkg vaj
Tetejére
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Barna piskóta
- A lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd felváltva apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat.
- Ezután kisebb adagokban összeforgatjuk a beleszitált kakaós liszttel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először egy kevés habbal fellazítjuk a kakaós masszát, ezután óvatosan beleforgatjuk a többi tojáshabot is.
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
Sárga piskóta
- A sárga tésztánál ugyanúgy járunk el, mint a barna piskótánál.
Krém
- Először egy kevés tejjel simára keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, ezután állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
- Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, és azzal is habosra keverjük, végül rummal ízesítjük.
- A krémet három részre osztjuk, és a képen látható módon betöltjük a lapokat, a tetejére igyekezzünk simább felületű tésztát tenni. Ha kész, pár órára hidegre tesszük, nálam egy éjszaka volt.
- Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, végül a tészta tetejére simítjuk, dermedés után szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 42
- 7 napos nézettség: 190
- Össznézettség: 35184
- Feltöltés dátuma: 2020. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
A hagyományos változatot kezdő háziasszony korom óta jó néhányszor elkészítettem így húsvét tájékán, ezt is érdemes volt kipróbálnom.