r
Nosalty Logó

Méteres sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Méteres sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 6279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6290.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 6279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra verjük, amíg szép világos lesz.
  2. Folyamatos kézi robotgép használat mellett apránként hozzáadjuk az egy deci olajat, illetve a vizet. A sütőport összeforgatjuk a liszttel, és a tojássárgás habhoz keverjük.
  3. Több részben hozzáforgatjuk a felvert fehérjéket is. A tészta felét ezután kivajazott-kilisztezett őzgerinc-formába öntjük, és 175°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre.
  4. A tészta másik feléhez adjuk a kakaóport, illetve egy evőkanál vizet és olajat, és csomómentesre keverjük, majd hasonló módon készre sütjük.

krém

  1. Egy kis lábasban melegíteni kezdjük a tejet, közben pedig a pudingport egy fél deci hideg tejjel csomómentesre keverjük. Amint felforr a tej, elzárjuk alatta a lángot, és hozzáöntjük a pudingos keveréket. Csomómentesre keverjük, és félrerakjuk hűlni.
  2. A porcukrot a vajjal, illetve a rumaromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt puncspudingot, és csomómentesre keverjük.

csokimáz

  1. A vizet, a kakaóport és a porcukrot egy kis lábasban összeforraljuk. Hozzáadjuk az étcsokoládét, majd a hideg vajat is. Csomómentesre keverjük.

összeállítás

  1. A kétféle piskótát felszeleteljük. Egy vágódeszkát vagy tálcát készítünk elő, amit aztán a hűtőbe is be tudunk rakni - ezen állítjuk össze a süteményt.
  2. A puncsos vajkrémet ragasztóként használva egymás mellé tapasztjuk a szeleteket úgy, hogy a világos és a sötét szeletek váltakozzanak.
  3. Jó vastagon kenjük meg a puncsos krémmel, hiszen ez is rétegnek számít. Csinálhatunk egy hosszú rudat vagy két hűtő-kompatibilis rövidebbet is.
  4. Ha kész a süteményrudunk, a két végénél fogva nyomjuk össze egy kicsit, majd egy ecset segítségével kenjük be a csokimázzal. Mivel egy része a máznak lefolyik, ezt ismételjük meg két-háromszor pár perc különbséggel.
  5. Tegyük hűtőbe minimum egy éjszakára. Mikor kész, haránt irányban szeleteljük fel, hogy minél több réteg látszódjon egy-egy szeletben.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 958
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 344
  • Össznézettség: 449167
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi retro édesség a méteres sütemény vagy kalács, amit sokan talán Kunta-kinte néven is ismernek. Kicsit időigényes ugyan, de cserében az egész rokonság jól lakik belőle, és egészen biztosan nagy sikert arat!

Hozzávalók

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...