Méteres kalács Sophia konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
1 dl víz
-
10 evőkanál finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 csomag puncs pudingpor
-
3.5 dl tej
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
A tetejére
-
20 dkg étcsokoládé
-
4 dkg vaj
953
Kalória
15.4g
Fehérje
110.2g
Szénhidrátok
51g
Zsír
75.9g
Víz
236.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
70.7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
66g tojás83 kcal
-
8g porcukor33 kcal
-
20g víz0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9 kcal
A krémhez
A tetejére
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
8g vaj57 kcal
Összesen
953
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
A tetejére
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
40g vaj287 kcal
Összesen
4772
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
20.1g tojás25 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
6.1g víz0 kcal
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krémhez
-
2.7g puncs pudingpor10 kcal
-
21.4g tej12 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
12.2g porcukor47 kcal
A tetejére
-
12.2g étcsokoládé67 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
Összesen
290
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.2 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
953
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 254.9 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5660.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1409 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2212 mg
-
Nátrium 1371 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 551.2 g
-
Cukor 353 mg
-
Élelmi rost 26 mg
Víz
-
Összesen 379.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1971 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 1885 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1030 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
4772
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
290
kcal
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A 6 tojást habosra keverjük a 6 ek porcukorral, majd apránként belekverjük a vizet és az olajat.
- A lisztes, sütőporos keveréket apránként hozzákeverjük az előző masszához.
- A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez adunk egy kis reszelt citromhéjat, a másikhoz pedig a két evőkanál kakaóport, és jól elkeverjük.
- Kivajazott, lisztezett őzerincformákba öntjük (külön-külön).
- Előmelegített sütőben 5 percig sütjük 200˙C fokon, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 170˙C-ra, és még 15-20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- A krém elkészítése:
- A pudingporból és tejből megfőzzük a pudingot, amit hagyunk kihűlni. Én le szoktam takarni alufóliával, és akkor nem nagyon bőrösödik meg a teteje.
- A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk.
- Ragasztás és a csokimáz:
- A kihűlt tésztát egy-másfél centi vastagcsíkokra szeljük, és megkenjük krémmel, majd felváltva ragasztjuk őket össze (egy fekete, egy világos). Tálcára, sorba rakjuk.
- A maradék krémmel jól megkenjük a tészta tetejét és a szélét is.
- A csokit vajban és nagyon kevés vízben megolvasztjuk, hogy jó folyós legyen, majd a rudak tetejére öntjük, egyenletesen, akár kanalazva.
- A hűtőben kevesebb mint egy óra alatt remekül összeáll, és megdermed a csoki.
- Ferdén szeljük. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 4 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
Apukám mindig mesélte, hogy mennyire imádja ezt a sütit, hát gondoltam, meglepem!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!