r
Nosalty Logó

Méteres kalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Budai Brigi
Méteres kalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 1674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5410.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.9 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 6694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el, amelyhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan hozzákeverjük a habot is.
  3. A tészta felét kivajazott, kilisztezett (ez lehet rétesliszt vagy finomliszt) őzgerincformába öntjük.
  4. A tészta a másik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet, majd beleöntjük egy másik kivajazott, kilisztezett őzgerincbe.
  5. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Majd hagyjuk kihűlni.
  6. Közben elkészítjük a krémet is, amelyhez a pudingporból a tejjel megfőzzük a pudingot és gyakran kevergetve kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és kanalanként beledolgozzuk a pudingot is .
  7. A megsült tésztákat a bordák mentén felvágjuk (2 centis szeletekre) és a krémmel összeragasztjuk: egy csokis, egy fehér. 2 rúd lesz belőle. (Érdemes a krémet bőven kenni, mert a piskóta felveszi.)
  8. Végül elkészítjük a csokoládémázat: gőz fölött megolvasztjuk a csokit az étolajjal.
  9. Bevonjuk a rudakat a mázzal, majd hűtőben jól kihűtjük. Ferdén szeletelve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 530
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 105221
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Méteres kalács 2.
Budai Brigi 17 recept

Igazi karácsonyi sütemény.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...