r
Nosalty Logó

Méteres glutén- és tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Méteres glutén- és tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 1040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1458 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 4167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A krémhez

  1. Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
  2. A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
  3. Majd folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégém öntjük bele a kókuszlisztet.
  4. Felezzük a tésztát, az egyik fél adagba belekeverjük a kakaóport.
  5. Az őzgerincformát (ha fém ki kell kenni, majd rizsliszttel beszórni) középen elválasztjuk, majd beletöltjük a tésztát.
  6. Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel, vagy cukorral alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
  7. Ha a tészta kihűlt, egy jó éles késsel egyforma vastagságú szeleteket vágunk belőle (melegen morzsálódik).
  8. Váltogatva összeragasztjuk a sárga és a barna szeleteket a krémmel.
  9. Ha elkészültünk, akkor vízfürdőn felmelegítjük az étcsokit. Hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk a süteményt.
  10. Egy hűtőben eltöltött éjszaka után szépen szeletelhető. Ferdén vágjuk a szeleteket, így kapunk csíkos süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6913
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lillus-M 19 recept

Régóta fontolgatom, hogy összehozom ezt a süteményt. A tészta eredetijét egy paleo receptgyűjteményben találtam, és mikor kipróbáltam mindjárt tudtam, hogy ez lesz a gluténmentes méteresem tésztája. Néhány napja ráleltem az egyik nagyáruházban a mandulatejre. Ennek nagyon megörültem, mert rizstejjel valahogy soha nem akartam kipróbálni a pudingkészítést, de most végre itt az alkalom. Annyira finomra sikerült, hogy így első sütés után meg is írom a receptjét, mert nincs rajta javítgatnivaló, mindössze csak annyi, hogy a fém forma helyett kénytelen leszek vásárolni egy szilikonost, mert ebből elég nehéz volt kivarázsolni a megsült tésztát. Ez az adag egy őzgerincformára elegendő, én alufóliával elválasztottam a közepét, és így sütöttem ki együtt a két tésztát.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...