r
Nosalty Logó

Mentás-nektarinos ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mentás-nektarinos ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

torta

teteje

Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

torta

teteje

Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

torta

teteje

Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    822 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    773 micro
  • β-crypt
    455 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

torta

teteje

Elkészítés

torta

  1. A barackréteghez egy gyors barack (nektarin) szószt kell készítenünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint a gyümölcsöt megmosni, darabokra vágni, és egy tapadásmentes edényben összefőzni a cukorral, a felaprított mentával és a vaníliával. Ne főzzük teljesen lekvár állagúra, maradjon benne nagyobb barackdarab, de a leve már legyen sűrű, mézszerű. Ehhez kb. 20 perc szükséges.
  2. A tortalaphoz a ricottát (vagy túrót) egy tálban törjük apróra egy villa segítségével.
  3. Adjuk hozzá a grízt, a cukrokat, a sütőport, a tojások sárgáját, és keverjük jól össze.
  4. Ezután lazítsuk a joghurttal és az előzetesen már felvert tojásfehérjével. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, és kisméretű, kivajazott tortaformába öntsük át a masszát.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percet.
  6. Ezután vegyük ki a sütit, és oszlassuk el a tetején egyenletesen a barackos mártást. Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük további 10-13 percet.
  7. Hűtsük langyosra, és már tálalhatjuk is, jó étvágyat hozzá! ;)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 616
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Érdemes kipróbálni nektarin helyett szilvával, rummal és egy kis fahéjjal megbolondítva...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi, könnyed, nyári sütemény, amit kevesebb, mint 20 perc alatt össze lehet dobni. A karamellizálódó nektarin remekül passzol a menta frissítő ízéhez, mindez pedig egy könnyed, lisztmentes, túrós alapon terül el. Szerintem ennél nem is kell több... Érdemes elkészíteni, nálunk a család apraja-nagyja szerette!:)

Hozzávalók

torta

teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...