Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
Az eperhabhoz
-
88g eper26 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0 kcal
-
2g limelé0 kcal
A csokoládéhoz
Összesen
972
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
Az eperhabhoz
-
350g eper105 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0 kcal
-
7g limelé2 kcal
A csokoládéhoz
Összesen
3890
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
Az eperhabhoz
-
26.9g eper8 kcal
-
38.4g mascarpone155 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0 kcal
-
0.5g limelé0 kcal
A csokoládéhoz
Összesen
298
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
972
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.3 g
Zsír
-
Összesen 323.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2786.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 802 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.6 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 359.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 916 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
3890
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Az eperhabhoz
-
350 g eper
-
500 g mascarpone
-
3 db tojássárgája
-
2 db borsmentalevél
-
0.3 lime-ból nyert limelé
A csokoládéhoz
-
100 g cukor
-
150 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Az eperhabhoz
- Eperhab elkészítése:
- A tojások sárgáját vízgőz felett pasztörizáljuk: pár percig addig kavarjuk gyors mozdulatokkal habverővel, míg kissé kifehéredik, mártás sűrűségű lesz. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen! A vízgőzről levonva azonnal jeges vízben hűtjük, közben kavargatjuk. Nyúljunk be a tál alá, akkor jó, ha már hideg.
- Elektromos mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és mixerrel tovább keverjük. A krémnek szilárdnak, de habos állományúnak kell lennie. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát is.
- Az epret pürésítjük, átszűrjük, (kb. 3 dl eperlét ad ki), majd a cukorral felforraljuk, kissé besűrítjük, hűtjük, hozzáadjuk az átszűrt limelevet.
- Végül a cukros eperlevet hozzákeverjük a mascarponés krémhez és normál hűtőben 12 órán át hűtjük.
- Csokoládé elkészítése:
- A hozzávalókat vízgőz fölött felolvasztjuk, majd fóliával kibélelt tálra vagy formába öntjük. Dermedés után szeletelhető.
- A desszertünkhöz jelen esetben olvadt állapotban használjuk fel: a poharakba adott krém tetejére csurgatjuk. Mentalevéllel díszítjük.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6647
- Feltöltés dátuma: 2010. június 08.
Ajánló
Ajánlott előző nap elkészíteni, mert tényleg kell neki 12 óra hűtés, az állga addig leginkább az eperturmixra emlékeztet. Hűtés hatására a kréme "meghúz", habkönnyű állagú lesz, kanálllal adagolható. Babapiskótával is lehet tálalni.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet erre a versenyre készítettem.