r
Nosalty Logó

Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 3890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 3890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Elkészítés

Az eperhabhoz

  1. Eperhab elkészítése:
  2. A tojások sárgáját vízgőz felett pasztörizáljuk: pár percig addig kavarjuk gyors mozdulatokkal habverővel, míg kissé kifehéredik, mártás sűrűségű lesz. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen! A vízgőzről levonva azonnal jeges vízben hűtjük, közben kavargatjuk. Nyúljunk be a tál alá, akkor jó, ha már hideg.
  3. Elektromos mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és mixerrel tovább keverjük. A krémnek szilárdnak, de habos állományúnak kell lennie. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát is.
  4. Az epret pürésítjük, átszűrjük, (kb. 3 dl eperlét ad ki), majd a cukorral felforraljuk, kissé besűrítjük, hűtjük, hozzáadjuk az átszűrt limelevet.
  5. Végül a cukros eperlevet hozzákeverjük a mascarponés krémhez és normál hűtőben 12 órán át hűtjük.
  6. Csokoládé elkészítése:
  7. A hozzávalókat vízgőz fölött felolvasztjuk, majd fóliával kibélelt tálra vagy formába öntjük. Dermedés után szeletelhető.
  8. A desszertünkhöz jelen esetben olvadt állapotban használjuk fel: a poharakba adott krém tetejére csurgatjuk. Mentalevéllel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6644
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Ajánlott előző nap elkészíteni, mert tényleg kell neki 12 óra hűtés, az állga addig leginkább az eperturmixra emlékeztet. Hűtés hatására a kréme "meghúz", habkönnyű állagú lesz, kanálllal adagolható. Babapiskótával is lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet erre a versenyre készítettem.

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...