r
Nosalty Logó

Mentás-csokis keksz

NS
Mentás-csokis keksz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

600
Kalória
6.2g
Fehérje
80g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
17.4g
Víz
82.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
58.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 434 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    153.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    400.1 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 3006 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C.
  2. A vajat és a barna cukrot habverővel összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, akkor 15 mp-re mikrózhatjuk.) Majd a vanília aromát és a tojást is hozzáadjuk, és összekeverjük.
  3. Keverjük össze a lisztet, kakaót és a sütőport egy külön tálba, és fokozatosan adjuk a vajas keverékhez. Végül a csokoládé darabokat adjuk hozzá. (Sűrű, ragacsos tésztát kapunk.)
  4. A keksz tésztát evőkanállal a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kis helyet hagyjunk közöttük.
  5. 12 percig sütjük, majd pihentetjük pár percig, majd rácsra tesszük.
  6. A máz hozzávalókat egy lábosba tesszük, és összemelegítjük, majd megöntözzük a kekszeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régóta szeretnék mentás kekszet sütni, most végre sikerült mentaszirupot szereznem és Nigella egyik receptjét kissé átdolgoztam. Finom, puha keksz lett, inkább cookie szerű.

További receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...