r
Nosalty Logó

Mentás-borsós kagylótészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mentás-borsós kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1878 micro
Összesen 864 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9369.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2621 mg
  • Nátrium
    3374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7511 micro
Összesen 3450 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszüka tésztát sós vízben főni.
  2. Miközben a tészta fő, beletesszük a vajat és egy kis olívaolajat egy előre felforrósított serpenyőbe.
  3. Belerakjuka bacont és megszórjuk borssal.Addigpirítjuk, amíg piros nem lesz.
  4. Hozzáadjuk a borsót és alaposan összekeverjük.
  5. 1-2 perccel a borsó beletétele után, hozzátesszük a tejfölt és az apróra vágott mentaleveleket.
  6. Leszűrjük a tésztát, mostanra már al-dentére főtt. (Tartsunk meg egy keveset a tészta főzővizéből.)
  7. Beletesszük a tésztát is a serpenyőve, belefacsarjuk a citrom levét.
  8. Addig főzzük, amíg az összetevők meg nem puhulnak. (Ha túl sűrű, akkor hozzáadunk egykeveset a tészta főzővizéből. )
  9. Legvégül megszórjuka reszelt parmezánnal, jólösszekeverjük még utoljára és forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3638
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 19.

Ajánló

Bacon helyett apróra vágott disznóhúst is lehet használni (lásd a képen). Más sajtot is tehetünk bele, de persze parmezánnal a legjobb. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

“Anyone can learn to cook in 24 hours”- „Bárki megtanulhat főzni 24 óra alatt!” Jamie Oliver receptsorozata ezzel a mottóval fut és rengeteg nagyon egyszerűen elkészíthető és elképesztően finom ételt lehet találni benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...