Mentás-borsós kagylótészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
864
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3450
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2342.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 608 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1878 micro
Összesen
864
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 143.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9369.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 334 mg
-
Kálcium 2431 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 2621 mg
-
Nátrium 3374 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 624.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 973 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1370 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 466 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1479 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7511 micro
Összesen
3450
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Feltesszüka tésztát sós vízben főni.
- Miközben a tészta fő, beletesszük a vajat és egy kis olívaolajat egy előre felforrósított serpenyőbe.
- Belerakjuka bacont és megszórjuk borssal.Addigpirítjuk, amíg piros nem lesz.
- Hozzáadjuk a borsót és alaposan összekeverjük.
- 1-2 perccel a borsó beletétele után, hozzátesszük a tejfölt és az apróra vágott mentaleveleket.
- Leszűrjük a tésztát, mostanra már al-dentére főtt. (Tartsunk meg egy keveset a tészta főzővizéből.)
- Beletesszük a tésztát is a serpenyőve, belefacsarjuk a citrom levét.
- Addig főzzük, amíg az összetevők meg nem puhulnak. (Ha túl sűrű, akkor hozzáadunk egykeveset a tészta főzővizéből. )
- Legvégül megszórjuka reszelt parmezánnal, jólösszekeverjük még utoljára és forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3638
- Feltöltés dátuma: 2009. november 19.
Ajánló
Bacon helyett apróra vágott disznóhúst is lehet használni (lásd a képen). Más sajtot is tehetünk bele, de persze parmezánnal a legjobb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
“Anyone can learn to cook in 24 hours”- „Bárki megtanulhat főzni 24 óra alatt!” Jamie Oliver receptsorozata ezzel a mottóval fut és rengeteg nagyon egyszerűen elkészíthető és elképesztően finom ételt lehet találni benne.