r
Nosalty Logó

Meleg zöldséges gerslisaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Meleg zöldséges gerslisaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 1562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 1562 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A salátához

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket, gyümölcsöt megmossuk, a kelbimbó vastag szárát alul levágjuk, majd felezzük, a körtét negyedeljük, magházát kivágjuk, majd további gerezdekre vágjuk, hogy vastagabb szeleteket kapjunk. A céklát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. A fűszereket elkeverjük egy kis tálban. Minden zöldséget külön elkeverünk némi olajjal és elég fűszerrel (azért csináljuk külön, hogy a cékla ne színezzen mindent lilára), majd három elkülönített sávban egy tepsire helyezzük őket.
  3. A tepsit 190 fokos sütőbe tesszük: 40 percre fóliával letakarva, majd további 5 percre fólia nélkül, a grillfunkciót bekapcsolva.
  4. Míg a zöldségek sülnek, a gerslit másfélszeres mennyiségű, sós vízben puhára, de enyhén ruganyosra, harapósra főzzük.
  5. Az olívaolajat és ecetet valamint a fűszerkeverékből egy teáskanálnyit elkeverünk egy nagy tálban. Még melegen hozzáadjuk a gerslit, körtét, céklát és kelbimbót, majd alaposan összeforgatjuk a salátát. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1472
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Meleg zöldséges gerslisaláta
Lakos Benedek 369 recept

Könnyed ebédnek vagy vacsorának is beállhatna ez a gabonás-zöldséges, őszies ízekkel telepakolt saláta. Fogyasztása melegen ajánlott (a kifejezés összes értelmében), ugyanis ízei akkor jönnek át a legharsányabban.

Hozzávalók

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...