Meglepetés "Alien tojások"
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
loncsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g tej19 kcal
-
42g kötözött sonka58 kcal
-
35g főtt tojás54 kcal
Összesen
329
kcal
- 17% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
500g kötözött sonka700 kcal
-
420g főtt tojás651 kcal
Összesen
3937
kcal
- 17% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
24.8g finomliszt90 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
24.8g kötözött sonka35 kcal
-
20.8g főtt tojás32 kcal
Összesen
195
kcal
- 17% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
329
kcal
- 17% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 206.2 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2034 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3778.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 812 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 472.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 445 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 1588 mg
-
Retinol - A vitamin: 1112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2060 micro
Összesen
3937
kcal
- 17% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
0.5 ek cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
10 ml folyékony édesítőszer
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
4 dl tej
-
50 dkg kötözött sonka
-
7 db főtt tojás
Elkészítés
- A kalácstészta elkészítése:
- A tejet kéz melegre melegítjük, és édesítőszerrel kellemesen édesre ízesítjük.
- 2 dl tejben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval.
- Beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
- Robotgép tésztakeverő lapátjaival addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától (kb. 10 perc).
- A vajat kéz melegre megolvasztjuk.
- A bedagasztott tésztához öntjük, és egynemű, hólyagosra dagasztjuk a tésztát (kb. 5 perc).
- Az edény falát a tészta alatt meglisztezzük, és duplájára kelesztjük lefedve meleg helyen (kb.1/2 óra).
- A tojáskák betöltése:
- A kelesztés alatt megpucoljuk a kemény tojásokat, és húros tojásszelővel felszeleteljük.
- A füstölt, kötözött sonkát felszeleteljük, majd megfelelő nagyságú kockákra daraboljuk.
- A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk (a kiborítás után nem szabad visszagyúrni).
- Nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- A "pogácsákat" megnyújtogatjuk, közepére helyezzük a tojásszeletet és a sonkakockát.
- A "pogácsák" szemben lévő csücskeit összecsippentjük, mint a gombócnál, és a tészta tetejét a táblán egyneműre sodorjuk.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megolajozzuk, és a tojáskákat ráültetjük, ügyelve, hogy meg fognak kelni, legyen közöttük kellő távolság.
- Éles késsel vágjunk keresztet a tojáskák tetejére, de vigyázzunk rá, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát.
- Felvert tojással kenjük meg a tojáskákat.
- Előmelegített, forró sütőben süssük aranybarnára.
- A lehulló tésztát gyúrjuk újra össze, és készítsünk további tojáskákat belőle.
- Szedjük le a tojáskákat a sütőpapírról, és tegyük rá az új sütnivalókat.
- Tálaljuk forrón, de kihűlve is kelendő lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12125
- Feltöltés dátuma: 2010. április 24.
Ajánló
A tojáskák mellé reszelt almával dúsított ecetes tormát kínáljunk. A tojáskák akkor sültek meg, ha a tetejük és az aljuk is piros, és "kopog".
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
loncsi
10 recept
A kalácstészta receptje megegyezik Harmathy Ildikó kolbászos pogácsa receptjében lévő tésztával. Ez vele előre megbeszéltek alapján történt. Köszönöm Neki ezt a kiváló kalácstészta-receptet. Izgalmas vendégváró. Egyszerű pogácsának tűnik, de 3 az egyben meglepetés. A neve a híres-hírhedt film rémtojásaiból ered, mert megdöbbentően hasonlítanak rájuk.