r
Nosalty Logó

Meggyes túrótorta MankaBeauty konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes túrótorta MankaBeauty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 151 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 2282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat egészben felverjük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a lisztet, fehérjeport, sütőport, kakaóport, édesítőt és annyi tejet, hogy muffin-szerű masszát kapjunk, amit még lehet önteni. Ne legyen kemény!
  2. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és a sütőtől függően kb.15 percig sütjük. (Én egy fogpiszkálót szoktam beleszúrni, és ha nem marad rajta massza, valamint már jó magas, akkor van készen.) Levesszük a sütőpapírt. Hagyhatjuk a formában is hűlni, de ki is vehetjük.

A krémhez

  1. A krémhez egy megfelelő méretű tálban a túrót villával áttörjük. Édesítjük, belereszeljük a citromhéjat.
  2. A meggyet kimagozzuk. Kb. 15-20 szemet a díszítéshez félreteszünk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túróba.
  4. Közben egy pici lábasban 1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Hagyjuk hűlni. Ha már langyos, akkor 2-3 evőkanál krémet beleteszünk, hogy kiegyenlítődjön a hő és ne rántsa össze a hideg krém a zselatint, az egészet átöntjük az összes krémhez,és azonnal elkeverjük,mert ugye nem szeretnénk zselédarabkákat a krémben.
  5. Végezetül a meggyet is beleszórjuk. Az egészet óvatosan átforgatjuk, visszatesszük a tésztát a formába, ráöntjük a krémet, és hűtőbe tesszük.

A tetejére

  1. A csokoládét a tejjel mikróban felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, de ne keményedjen meg, még folyósan dolgozunk vele.
  2. Kivesszük a sütit, rácsorgatjuk egyenletesen a tetejére a csokit, majd a kimaradt meggyel körberakjuk a tetejét.
  3. Visszatesszük a hűtőbe, és még kb. 2 órát hagyjuk hűlni, mielőtt felvágjuk.
  4. Ha a kést meleg víz alá tartjuk, akkor nem törik el a csoki a tetején szeletelés közben. Tej helyett lehet használni a felolvasztáshoz olajat vagy vajat is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18128
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 07.

Ajánló

Ha csokibevonatos sütit készítek, a savanykásabb, túrós sütik tetejére általában tejcsokit szoktam tenni, a hagyományos keserű étcsoki helyett. Valamiért imádom az édes tejcsoki és a savanyúbb krém összhangját. Természetesen hagyományos hozzávalókból is ugyanolyan finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta a Férj születésnapjára készült. Mindene a túrós sütemény. Anyától pont kaptam egy nagy zacskó kimaradt, friss meggyet, így nem volt kérdés, milyen sütit találjak ki. Nézegettem ugyan ötletet a neten, de nem volt olyan, ami az én elképzelésem volt. Így született meg ez a süti. Hozzáadott cukor -és finomlisztmentes.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...