r
Nosalty Logó

Meggyes túrótorta Lizinkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Meggyes túrótorta Lizinkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszalaphoz

Az öntethez

A töltelékhez

Összesen 1017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszalaphoz

Az öntethez

A töltelékhez

Összesen 4067 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kekszalaphoz

Az öntethez

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    245.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 4067 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A kekszalaphoz

Az öntethez

A töltelékhez

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. A vajat feltesszük egy kisebb lábasban olvadni. Hozzátesszük az összetört kekszet, és jól elkeverjük.
  2. Azután egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.

Az öntethez

  1. Az öntethez felolvasztjuk a vajat, feloldjuk benne a cukrot, és beleöntjük a tejszínt.
  2. Felforraljuk, beleszórjuk a napraforgómagot. Párszor átkeverjük, és hűlni hagyjuk.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót egy nagyobb edényben áttörjük, összekeverjük a tojások sárgájával, a citromlével, a cukorral, a tejszínnel és a pudingporral.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatos mozdulatokkal a túrós masszába forgatjuk.
  3. A lecsepegtetett, magozott meggyet a masszába keverjük, és a tortaformába simítjuk. Ráöntjük a napraforgómagos öntetet.
  4. Előmelegített sütőben (170 fokos, gázsütőnél 3. fokozat) kb. 60 perc alatt lassan készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm kör alakú
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2527
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Ajánló

A napraforgómag a margarintól és a tejszíntől gyönyörűen megpirul, ez adja  a különleges ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes túrótorta Lizinkától
Lizinka_ 607 recept

GyES alatt találtam rá erre a receptre egy női magazinban. Mivel az ember ösztönösen keresi szemével a habos, szépen díszített sütiket, ezért először tovább lapoztam. Olyan "furának" tűnt...  A férjem szerint  a túros süti csak jó lehet, ezért az ő unszolására elkészítettem. Erről a sütiről a rút kiskacsa jutott eszembe!  Az egyszerű kinézet nagyon finom édességet rejt magában. Azóta már sokszor elkészítettem!

Hozzávalók

A kekszalaphoz

Az öntethez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...