Meggyes túrótorta Lizinkától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kekszalaphoz
-
30g háztartási keksz126 kcal
-
18g margarin125 kcal
Az öntethez
-
13g margarin90 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g napraforgómag146 kcal
A töltelékhez
-
125g sovány túró118 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
43 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
Összesen
1017
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kekszalaphoz
-
120g háztartási keksz503 kcal
-
70g margarin502 kcal
Az öntethez
-
50g margarin359 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g napraforgómag584 kcal
A töltelékhez
-
500g sovány túró470 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
171 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
Összesen
4067
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
A kekszalaphoz
-
7.2g háztartási keksz30 kcal
-
4.2g margarin30 kcal
Az öntethez
-
3g margarin22 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
30g sovány túró28 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
12g meggybefőtt9 kcal
Összesen
246
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1017
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 245.9 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2739.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 720 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 339.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1854 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 675 mg
-
Retinol - A vitamin: 1779 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
4067
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A kekszalaphoz
-
12 dkg háztartási keksz
-
7 dkg margarin
Az öntethez
-
5 dkg margarin
-
6 dkg cukor
-
1 dl habtejszín
A töltelékhez
-
50 dkg sovány túró
-
4 db tojás
-
1 citromból nyert citromlé
-
6 dkg cukor
-
1 dl habtejszín
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
A kekszalaphoz
- A vajat feltesszük egy kisebb lábasban olvadni. Hozzátesszük az összetört kekszet, és jól elkeverjük.
- Azután egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.
Az öntethez
- Az öntethez felolvasztjuk a vajat, feloldjuk benne a cukrot, és beleöntjük a tejszínt.
- Felforraljuk, beleszórjuk a napraforgómagot. Párszor átkeverjük, és hűlni hagyjuk.
A töltelékhez
- A töltelékhez a túrót egy nagyobb edényben áttörjük, összekeverjük a tojások sárgájával, a citromlével, a cukorral, a tejszínnel és a pudingporral.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatos mozdulatokkal a túrós masszába forgatjuk.
- A lecsepegtetett, magozott meggyet a masszába keverjük, és a tortaformába simítjuk. Ráöntjük a napraforgómagos öntetet.
- Előmelegített sütőben (170 fokos, gázsütőnél 3. fokozat) kb. 60 perc alatt lassan készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24 cm kör alakú
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2524
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Ajánló
A napraforgómag a margarintól és a tejszíntől gyönyörűen megpirul, ez adja a különleges ízét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
GyES alatt találtam rá erre a receptre egy női magazinban. Mivel az ember ösztönösen keresi szemével a habos, szépen díszített sütiket, ezért először tovább lapoztam. Olyan "furának" tűnt... A férjem szerint a túros süti csak jó lehet, ezért az ő unszolására elkészítettem. Erről a sütiről a rút kiskacsa jutott eszembe! Az egyszerű kinézet nagyon finom édességet rejt magában. Azóta már sokszor elkészítettem!