Meggyes-túrós szelet Koi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
242
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2905
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
242
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.9 g
Zsír
-
Összesen 74.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6047.7 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1954 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.6 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 983.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 1177 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2772 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2283 micro
Összesen
2905
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.4 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Alaposan megmossuk a meggyet, s kimagozzuk. A vanília belsejét kikaparjuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük 16 dkg cukorral, a sárgáját kissé kihabosítjuk a fennmaradó cukorral. Majd a sárgájás részt óvatosan összevegyítjük a fehérjehabbal.
- A túrót összetörjük, s a citromhéjjal, valamint a kikapart vanília magokkal ízesítjük.
- A tojáshabot kettéosztjuk, az egyik felét elkeverjük a túrókrémmel, a másik felébe pedig beleszórjuk a réteslisztet.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd elegyengetjük az alján a lisztes rész felét. Erre kerül a túrós krém, végül nyomózsák segítségével berácsozzuk a tetejét a maradék piskótatésztával. A rácsokat kirakjuk a meggyel.
- 180C-os sütőben aranybarnára sütjük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2468
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eredeti recept baracklekvárral készül, de a nagy melegre s a meggyszezonra való tekintettel kipróbáltam így is. A végeredmény isteni lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!