r
Nosalty Logó

Meggyes trikolor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Meggyes trikolor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2977 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 2869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk. Ha mirelit gyümölccsel dolgozunk, akkor kiengedés után teljesen lecsepegtetjük róla a levet. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Én ezt a műveletet kézi mixer legmagasabb fokozatával végeztem.
  2. Ezután a masszába beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet. Egy kisebb tálba átmerjük a massza felét. Ebbe belekeverünk 5 dkg kókuszreszeléket, a másik felébe egy evőkanál kakaót.
  3. A kakaós masszát egy vékonyan kivajazott őzgerinc formába (nálam ez 11x30x7 cm) terítjük. A kakaós massza tetejét kirakjuk meggyel, majd a meggy tetejére egyenletesen elkenjük a kókuszos masszát.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  5. A kész süteményt deszkára emeljük, langyosra hűtjük. Bevonjuk egyszerű fehér cukormázzal (receptjeim között). Egy óra múlva kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 11x30x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1058
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 18.

Ajánló

Fehér cukormáz receptje itt: https://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-puha-cukormaz

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes trikolor
Lizinka_ 604 recept

Harmatosan puha, mutatós, kellemes ízű sütemény. Aki elkészíti, nem fog csalódni benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...