r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Piskóta

Töltelék

Máz

Összesen 365 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Piskóta

Töltelék

Máz

Összesen 4361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Piskóta

Töltelék

Máz

Összesen 145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 365 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4761.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1009.5 g
  • Cukor
    737 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6930 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 4361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. 2 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 1 dl vízzel fehéredésig kikeverjük. Majd hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, amiben elkevertük a fél cs sütőport és végül a 2 tojás felvert habját. Két lapot sütünk ugyanígy.

Töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk (én rumaromát és cukrot szoktam rátenni), és egy kicsit állni hagyjuk.
  2. 5 dl meggybefőtt levét felteszünk a tűzhelyre, közben a 2 cs pudingport csomómentesre kikavarjuk 1 dl meggybefőttlével és a 6 ek cukorral.
  3. Amikor már kezd forrni a meggybefőttlé, akkor hozzáöntjük a pudingos keveréket, és lassú tűzön addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik a puding. Ha kész, egy nagyobb keverőtálba átöntjük, és hozzáadjuk a kimagozott meggyet, ezt jól összekavarjuk.

Máz

  1. A porcukrot, a citrom levét és a meggybefőttlét (vizet) összekavarjuk, hogy picit híg legyen.
  2. Alulra a piskóta, rá a töltelék és a másik piskóta.
  3. A tetejét a mázzal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5640
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam 2 kg meggyet, és egy jó meggyes sütit csináltam belőle.

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...