r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta mandulakéreggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Meggyes piskóta mandulakéreggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7485.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5263 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3775 micro
Összesen 3196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tepsit kikenjük margarinnal, beleszórjuk a cukrot és a szeletelt mandulát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,5 dl vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Ráöntjük a tésztát a cukros szeletelt mandulára.
  3. Rátesszük a meggyszemeket (nem kell lisztbe forgatni, mert akkor nem süllyed le, és most az a cél, hogy lesüllyedjen).
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy jó a piskóta (tűpróba!), akkor kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  5. Majd egy tálcára fejjel lefelé kifordítjuk. Szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5313
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Ajánló

Vanília fagylaltot, és csokiöntetet ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes piskóta mandulakéreggel
Becsei Ágnes 100 recept

Az egyszerű, hétköznapi meggyes piskóta más hozzávalókkal és kicsit más készítési móddal feldobva.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...