Meggyes piskóta mandulakéreggel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
33g cukor126 kcal
-
49g finomliszt177 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
13g víz0 kcal
-
179g tojás225 kcal
A töltelékhez
-
188g meggy84 kcal
A tetejére
A tepsi kikenéséhez
-
3g margarin18 kcal
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1316 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 944 micro
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 124.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7485.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 1613 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 3229 mg
-
Nátrium 1887 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.2 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1521 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 516 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 1963 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5263 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3775 micro
Összesen
3196
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- A tepsit kikenjük margarinnal, beleszórjuk a cukrot és a szeletelt mandulát.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,5 dl vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Ráöntjük a tésztát a cukros szeletelt mandulára.
- Rátesszük a meggyszemeket (nem kell lisztbe forgatni, mert akkor nem süllyed le, és most az a cél, hogy lesüllyedjen).
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy jó a piskóta (tűpróba!), akkor kivesszük, és hagyjuk hűlni.
- Majd egy tálcára fejjel lefelé kifordítjuk. Szeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5313
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.
Ajánló
Vanília fagylaltot, és csokiöntetet ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Becsei Ágnes
100 recept
Az egyszerű, hétköznapi meggyes piskóta más hozzávalókkal és kicsit más készítési móddal feldobva.