r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ibóka
Meggyes piskóta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3702 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 2932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport és a lisztet összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A vajat alaposan kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd az egyenkénthozzáadotttojások sárgájával.
  4. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és ezzel is jól eldolgozzuk.Ez- atojások nagyságától függően - nem is lesz olyan könnyű!
  5. Végül a masszához adjuk az időközben keményre felvert tojásfehérjét, amiből az első 1/3-ot "be kell áldozni" ahhoz, hogy a végére egynemű masszát kapjuk.
  6. Végül az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk a magozott meggyel.
  7. Megsütjük.
  8. Tálaláskor porcukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19692
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes piskóta 5.
Ibóka 8 recept

A receptben megadott mennyiségeket én másfélszer vettem, így lett két 25x20-as tepsi piskóta, aminek a megmaradt 1/4 része szerepel a fotón! Mivel én a két piskótát egyszerre tettem be a sütőbe, valószínű, hogy a "rendes" adaghoz elég kevesebb sütési idő is :)  Elvileg a "normál" piskóta sütési hőmérséklete, és ideje elég kell, hogy legyen, bár meg kell mondanom, én jobban szeretem, ha a teteje kissé megbarnul. De hát ahány ház... Sok receptkönyv ajánlja, hogy a meggyet forgassuk meg lisztben, hogy ne menjen le az aljára, de én ezt a lépést kihagytam, mert mi úgy szeretjük, ha nem csak a tetején van gyümölcs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...