r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos villámsüti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
edan
Meggyes-mákos villámsüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 7242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    445.1 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18595.4 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    8789 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    2159 mg
  • Foszfor
    5469 mg
  • Nátrium
    1920 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    136 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2772 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 7242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A meggyet magozzuk ki, és csöpögtessük le. A mazsolát áztassuk be egy pohár hideg vízbe.
  3. A 2 dl vízbe szórjuk bele a nyírfacukrot, és forraljuk fel. Főzzük a szirupot 5 percig, majd keverjük bele a darált mákot és a citrom héját is, zárjuk el alatta a tüzet.
  4. A mazsolát szűrjük le, és keverjük a mákkrémhez.
  5. A leveles tésztalapokat terítsük ki, simítsuk el rajta a töltelék 1/3-át, majd szórjuk meg a meggy 1/3-ával is.
  6. Tekerjük fel a megtöltött tésztát, és óvatosan helyezzük rá egy nagy tepsire. Így járjunk el a maradék leveles tésztalapokkal is.
  7. Egy fogpiszkálóval vagy hústűvel szurkáljuk meg a tekercsek tetejét 8-10 helyen, majd kenjük meg felül egy csíkban a tojássárgájával.
  8. Toljuk a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. (Akkor van kész, ha a teteje világosbarna.)
  9. Szeletelés előtt hagyjuk kissé meghűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8617
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg mák maradt még karácsonyról, találtam hozzá néhány leveles tésztát is a hűtőben, úgyhogy nem is töprengtem tovább arról, hogy milyen sütit süssek május 1-jén:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...