Meggyes lúdláb palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SIÓ
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémhez
-
38g vaj269 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
17 kcal
-
63g tej35 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
38g meggybefőtt27 kcal
A palacsintához
-
28g tojás35 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g tej21 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
748
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémhez
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
68 kcal
-
250g tej140 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
A palacsintához
-
110g tojás138 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
23 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g tej84 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
2985
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémhez
-
12.3g vaj89 kcal
-
12.3g porcukor48 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
20.6g tej12 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
12.3g meggybefőtt9 kcal
A palacsintához
-
9.1g tojás11 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
1.2g porcukor4 kcal
Összesen
246
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
748
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 146.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3622.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1070 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1327 mg
-
Nátrium 841 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 379.7 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 122.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
2985
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
A palacsintához
-
2 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 bögre finomliszt
-
1.5 dl tej
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A krémhez
- Krém készítése
- A tejet és a lisztet tűzön sűrű krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A puha vajat darabokra szedjük, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát.
- A kész krémet hűtőbe tesszük és kb. egy óráig hűtjük.
- Palacsinta készítése
- Amíg hűl a krém, elkészítjük a palacsintatésztát. A két tojás fehérjét elkülönítjük, és kemény habbá verjük. A tojás sárgájához porcukrot adunk, ahhoz fokozatosan váltogatva hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
- Hozzátesszük a sütőport, a kakaóport és utolsó lépésként óvatosan a tojásfehérjét. Ezután nem keverjük, hanem nagy határozott mozdulatokkal forgatjuk, hogy össze ne törjön.
- Utána kisütjük a kisméretű palacsintatésztákat.
- Tálalás
- Egy réteg palacsinta, rárakjuk a hűtött masszát, pár szem meggyet és rá ismét a palacsintát.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2455
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SIÓ
25 recept
Nekünk, szakácsoknak a lúdlábról leginkább a meggyes lúdláb torta jut elsőre eszünkbe. A meggy változatlan, a megszokott tortaformát, viszont ezúttal palacsintasütőre cseréljük. Így egy kakaós-palacsintás, meggyes lúdláb csodát kaptunk, amit egyszerűen kötelező elkészíteni minden édesszájú szakácsnak. Vajon honnan származik a lúdláb kifejezés? Sokan úgy tartják a formájáról kapta a nevét a sütemény, viszont Márton naphoz köthető fogyasztása is lehet az elnevezés magyarázata. www.siogyumolcs.hu