r
Nosalty Logó

Meggyes lúdláb palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Meggyes lúdláb palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A palacsintához

Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A palacsintához

Összesen 2985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A palacsintához

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A palacsintához

Elkészítés

A krémhez

  1. Krém készítése
  2. A tejet és a lisztet tűzön sűrű krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A puha vajat darabokra szedjük, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, majd hozzákeverjük a kihűlt masszát.
  4. A kész krémet hűtőbe tesszük és kb. egy óráig hűtjük.
  5. Palacsinta készítése
  6. Amíg hűl a krém, elkészítjük a palacsintatésztát. A két tojás fehérjét elkülönítjük, és kemény habbá verjük. A tojás sárgájához porcukrot adunk, ahhoz fokozatosan váltogatva hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
  7. Hozzátesszük a sütőport, a kakaóport és utolsó lépésként óvatosan a tojásfehérjét. Ezután nem keverjük, hanem nagy határozott mozdulatokkal forgatjuk, hogy össze ne törjön.
  8. Utána kisütjük a kisméretű palacsintatésztákat.
  9. Tálalás
  10. Egy réteg palacsinta, rárakjuk a hűtött masszát, pár szem meggyet és rá ismét a palacsintát.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2452
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekünk, szakácsoknak a lúdlábról leginkább a meggyes lúdláb torta jut elsőre eszünkbe. A meggy változatlan, a megszokott tortaformát, viszont ezúttal palacsintasütőre cseréljük. Így egy kakaós-palacsintás, meggyes lúdláb csodát kaptunk, amit egyszerűen kötelező elkészíteni minden édesszájú szakácsnak. Vajon honnan származik a lúdláb kifejezés? Sokan úgy tartják a formájáról kapta a nevét a sütemény, viszont Márton naphoz köthető fogyasztása is lehet az elnevezés magyarázata. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

A krémhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...