r
Nosalty Logó

Meggyes kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 1170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 4678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4725.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1079 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggybefőttet szűrőedénybe kanalazzuk, és hagyjuk lecsöpögni.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást, és tovább keverjük. (Kézi mixerrel keverjük, így néhány pillanat alatt egynemű, sima masszát kapunk.)
  3. Egy fakanállal hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd 3-4 részletben adagolva beleforgatjuk a lisztet.
  4. A kuglófformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tészta 1/3-ad részét, elszórjuk rajta a lecsöpögött meggy felét. Ezután ismét tészta, majd a maradék meggy, végül tésztával zárjuk a sort.
  5. Előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.
  6. Amikor elkészült, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tetejét meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 52032
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 05.

Ajánló

Meggy helyett csokoládédarabkákkal vagy naranccsal is elkészíthetjük. Aki szereti, mazsolát is tehet bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon egyszerű és elronthatatlan kuglóf recept, még a kezdő szakácsok is sikert arathatnak vele. A 37 dkg liszt igazából nem tudom, hogy miért pont annyi, de tény, hogy se több, se kevesebb nem kell a tésztába. Próbáltam már 40 dkg liszttel is, de akkor tömörebb lett a tésztája, így inkább maradok a 37-nél.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...