Meggyes kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
63g margarin448 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
93g finomliszt337 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
38g meggybefőtt27 kcal
A forma kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
1170
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
370g finomliszt1347 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
4678
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
19.4g margarin139 kcal
-
19.4g porcukor75 kcal
-
17.1g tojás22 kcal
-
28.8g finomliszt105 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
11.7g meggybefőtt8 kcal
A forma kikenéséhez
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
363
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1170
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 235.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4725.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1079 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 2005 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 236.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2453 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 2324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1547 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1040 micro
Összesen
4678
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
4 db tojás
-
37 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg meggybefőtt
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A meggybefőttet szűrőedénybe kanalazzuk, és hagyjuk lecsöpögni.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást, és tovább keverjük. (Kézi mixerrel keverjük, így néhány pillanat alatt egynemű, sima masszát kapunk.)
- Egy fakanállal hozzákeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, majd 3-4 részletben adagolva beleforgatjuk a lisztet.
- A kuglófformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beletöltjük a tészta 1/3-ad részét, elszórjuk rajta a lecsöpögött meggy felét. Ezután ismét tészta, majd a maradék meggy, végül tésztával zárjuk a sort.
- Előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.
- Amikor elkészült, sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd a tetejét meghintjük porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 177
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 52032
- Feltöltés dátuma: 2010. július 05.
Ajánló
Meggy helyett csokoládédarabkákkal vagy naranccsal is elkészíthetjük. Aki szereti, mazsolát is tehet bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez egy nagyon egyszerű és elronthatatlan kuglóf recept, még a kezdő szakácsok is sikert arathatnak vele. A 37 dkg liszt igazából nem tudom, hogy miért pont annyi, de tény, hogy se több, se kevesebb nem kell a tésztába. Próbáltam már 40 dkg liszttel is, de akkor tömörebb lett a tésztája, így inkább maradok a 37-nél.