r
Nosalty Logó

Meggyes-habos szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-habos szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2361.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 2602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
  2. A tojássárgákat 6 ek cukorral habosra verünk, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez öntjük, jól összekavarjuk.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a fenti keverékhez keverjük, vigyázva, hogy össze ne törjön
  4. A keveréket kerek,vagy szív alakú sütőpapírral bélelt formába töltjük, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.
  5. A meggykrémhez a meggybefőttet (levével együtt) a 2 cs pudingporral és 3 ek cukorral folyamatosan kavargatvajó sűrű krémmé főzzük, a krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.
  6. A habtejszínt 1 tk cukorral felverjük, majd a torta legtetejére egyengetjük, a tetejére étbevonó csokoládét reszelünk.
  7. A tortát fogyasztásig hűtőben tároljuk, hogy jól összeálljon.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1324
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon imádjuk a meggyes sütiket, ezúttal csokis piskótával próbáltuk ki.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...