r
Nosalty Logó

Meggyes habos Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Meggyes habos Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 938 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.5 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 3743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat lemérjük. Súlyuknak megfelelő mennyiségű cukrot mérünk ki, majd 5 dkg-mal kevesebb lisztet. Egy tálkában jól összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Félretesszük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a sárgáját, hozzáadjuk a vizet, és robotgép segítségével (legmagasabb fokozat) habosra keverjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan öntjük bele.
  3. Amikor habos és jól kifehéredett, belekeverjük az olajat, majd a sütőporos-kakaós lisztet.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
  6. Ha kész, egy deszkára borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, éles késsel felszeleteljük, majd kicsi téglalapokra aprítjuk.

Krémhez

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrokat, és habosra keverjük. Ha kész, belekeverjük az étkezési keményítővel elkevert lisztet.
  2. A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, és lazítjuk vele a tojásos masszát.
  3. Ha a tej jó forró, beleöntjük a tojásos-lisztes keveréket, és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ezalatt a meggyet kimagozzuk.
  4. Egy üvegtál aljára tesszük a piskóta darabokat, meglocsoljuk a kézmeleg krémmel. Majd megszórjuk meggyel. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fontos, hogy a tál tetejére krém kerüljön.

Tetejére

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és kanálkák segítségével a tál tetejére merjük.
  2. Hűtőbe tesszük egy-két órára.
  3. Szedőkanállal tányérokra merjük, és díszíve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1005
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Ajánló

Elkészíthető fagyasztott meggyel is. Rumos meggyel készítve pedig felnőtteknek fantasztikus desszert!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes habos Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

Kezdő háziasszonyként találtam ki ezt az édességet. Szerettem volna valami olyan sütit kínálni a vendégeinknek, ami mutatós és finom. Hogy sikerült-e? Ezt pontosan nem tudni, csak azt, hogy azóta már nagyon sokszor el kellett készítenem a szeretteim kérésére.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...