Meggyes habos Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
10g víz0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
188g tej105 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
29 kcal
-
29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g meggy23 kcal
Tetejére
-
75g habtejszín219 kcal
Összesen
938
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
750g tej420 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
114 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g meggy90 kcal
Tetejére
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
3743
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
7.8g tojás10 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
35.3g tej20 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
9.4g meggy4 kcal
Tetejére
-
14.1g habtejszín41 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.4 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 158.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
938
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.5 g
Zsír
-
Összesen 145.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3989.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1198 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.5 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 632.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1417 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 1287 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1566 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1649 micro
Összesen
3743
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
3 db tojás
-
5 ek víz
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 tk sütőpor
Krémhez
-
7.5 dl tej
-
3 db tojás
-
4 ek cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
3 evőkanál finomliszt
-
20 dkg meggy
Tetejére
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat lemérjük. Súlyuknak megfelelő mennyiségű cukrot mérünk ki, majd 5 dkg-mal kevesebb lisztet. Egy tálkában jól összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Félretesszük.
- A tojásokat kettéválasztjuk. Egy nagyobb tálba öntjük a sárgáját, hozzáadjuk a vizet, és robotgép segítségével (legmagasabb fokozat) habosra keverjük úgy, hogy a cukrot folyamatosan öntjük bele.
- Amikor habos és jól kifehéredett, belekeverjük az olajat, majd a sütőporos-kakaós lisztet.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
- Ha kész, egy deszkára borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, éles késsel felszeleteljük, majd kicsi téglalapokra aprítjuk.
Krémhez
- A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrokat, és habosra keverjük. Ha kész, belekeverjük az étkezési keményítővel elkevert lisztet.
- A tejet egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, és lazítjuk vele a tojásos masszát.
- Ha a tej jó forró, beleöntjük a tojásos-lisztes keveréket, és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ezalatt a meggyet kimagozzuk.
- Egy üvegtál aljára tesszük a piskóta darabokat, meglocsoljuk a kézmeleg krémmel. Majd megszórjuk meggyel. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fontos, hogy a tál tetejére krém kerüljön.
Tetejére
- A tejszínt kemény habbá verjük, és kanálkák segítségével a tál tetejére merjük.
- Hűtőbe tesszük egy-két órára.
- Szedőkanállal tányérokra merjük, és díszíve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25X30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1005
- Feltöltés dátuma: 2014. június 18.
Ajánló
Elkészíthető fagyasztott meggyel is. Rumos meggyel készítve pedig felnőtteknek fantasztikus desszert!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Kezdő háziasszonyként találtam ki ezt az édességet. Szerettem volna valami olyan sütit kínálni a vendégeinknek, ami mutatós és finom. Hogy sikerült-e? Ezt pontosan nem tudni, csak azt, hogy azóta már nagyon sokszor el kellett készítenem a szeretteim kérésére.