r
Nosalty Logó

Meggyes Duna hullám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csinka
Meggyes Duna hullám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 1723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2419 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 6891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta, én ilyenkor szoktam bele keverni kb.:1-1.5 dl meleg vízet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez).
  3. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütük.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 58101
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csinka 2 recept

Az egész családom szereti ezt a finom süteményt. Én másnap, illetve harmadnap szeretem a legjobban, csak akkor szinte már egy morzsa sincs belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...