r
Nosalty Logó

Meggyes-diós piskóta Kittitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Meggyes-diós piskóta Kittitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 1557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét tálas botmixerbe vagy egy nagy tálba tesszük, míg a sárgáját egy pohárba.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd kb. 1 percig így is habverővel keverjük.
  4. Ezt követően a lisztet és a sütőport már fakanállal óvatosan keverjük hozzá. Ekkor jöhetnek bele a különböző gyümölcsök, ízlés szerint (meggy, dió, eper), hogy mindenhol legyen. (A túl sok nem jó, mert a tészta nagyon lapos lesz.)
  5. Egy kivajazott és kilisztezett kisebb tortatormába (kb. 22 cm átmérőjű) kanalazzuk a piskótatésztát. (A tetejére is tehetünk gyümölcsöket, ezek szépen bele fognak félig süppedni a tésztába.)
  6. Végül aranybarnára sütjük tűpróbáig. (Kb. 180 fokon 20 percig).
  7. Amikor kész, néhány percre nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, mert a tésztának nem jó a hirtelen hőmérséklet változás. Viszont így is eléggé összefog zsugorodni. (Kicsit lesz nagyobb, mint a nyers massza, úgyhogy ennek ismeretében válasszunk megfelelő méretű tepsit.) Ha többet szeretnénk készíteni, akkor mindig a tojások számával megegyező mennyiségű cukrot és lisztet használjunk. (Tehát 8 tojásnál: 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 12 tojásosnál 12 ek. cukor és 12 ek. liszt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17979
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskorom óta imádom a piskótát minden formában, de az egyik kedvencem a klasszikus meggyes-diós. Könnyű elkészíteni, és az egész család imádja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...