r
Nosalty Logó

Meggyes-diós brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Meggyes-diós brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3580.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.9 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3199 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 5331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 5 tojásból, a cukorból és a csipet sóból piskótatésztát keverünk. A sárgáját és a fehérjét együtt verjük. Amikor már kellőképpen felverődött, hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és a szódabikrbónát.
  2. A margarint és a csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd kézmelegre visszhűtjük, és így keverjük a piskótatésztához. Célszerű a tojások felverése előtt felolvasztani a csokit, így mire a piskótatészta elkészül, már keverhetjük is a masszához.
  3. Az így elkészült brownie-tésztát egy kivajazott tortaformába öntjük, és a kiolvasztott és lecsöpögtetett meggyet a tetejére tesszük egyformán elosztva. Végül szórjuk meg a durvára tört dióval. (A dió nem szükséges, anélkül is nagyon finom.)
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5543
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Ajánló

Vigyázat, olyan mint a drog. Már egyszeri fogyasztás után függővé válik az ember. Istenien finom és édes. Akkor tökéletes, ha a közepe még szinte folyik. Itt nem kell alkalmazni a tűpróbát, mert akkor jó, ha megragad a tűn! A sütőből kivéve felvágás előtt várjunk 5-8 percet. A csoki édessége és a meggy fanyarsága nagyon ízletessé teszi a sütit. Javaslom a fagyasztott meggy használatát az agyoncukrozott befőtt helyett! A dió már csak extra, de nyugodtan elhagyhatjuk, vagy használjunk helyett mogyorót, mandulát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csoki, meggy és kakaó. Hát kell ennél melengetőbb, csodásabb érzés a téli napokon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...