Meggyes cupcake háromféle krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Joanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kétféle piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5 kcal
A háromféle krémhez
-
150g habtejszín438 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
A dekorációhoz
-
15g csokoládédara82 kcal
Összesen
1012
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kétféle piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
9 kcal
A háromféle krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
A dekorációhoz
-
30g csokoládédara164 kcal
Összesen
2021
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kétféle piskótához
-
15.7g tojás20 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A háromféle krémhez
-
42.7g habtejszín125 kcal
-
14.2g étcsokoládé78 kcal
-
1.1g habfixáló4 kcal
-
14.2g meggybefőtt10 kcal
A dekorációhoz
-
4.3g csokoládédara23 kcal
Összesen
288
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 134.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 488 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
1012
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 143.4 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1637.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.7 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 269.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 977 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
2021
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A kétféle piskótához
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
A háromféle krémhez
-
3 dl habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 csomag habfixáló
-
10 dkg meggybefőtt
A dekorációhoz
Elkészítés
A kétféle piskótához
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses). Készítsük el a kétféle piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját verjük fel egy kicsit 1 ek cukorral. A fehérjét is kezdjük el habbá verni, és amikor már szinte teljesen kemény hab lett, adjuk hozzá a maradék 1ek cukrot, és úgy verjük tovább. Egy kevés habot jól keverjünk a tojássárgájás péppel egy fakanállal, majd adjuk hozzá a többi habot is, és kevés mozdulattal óvatosan forgassuk bele. Szitáljuk bele a lisztet, és azt is forgassuk bele fakanállal.
- A massza felét kenjük ki egy 10x25-30 cm-eslapnak (kb. 0,5 cm vastagra) sütőpapírra. A maradék tésztába keverjünk bele a kakaóport, és azt is kenjük ki egy hasonló vastagságú lapnak (kb. 10x15 cm-es).Süssük készre a lapokat (kb.10-15 perc).
- Ha a lapok megsültek, még melegenhúzzuk le a világos lapról a sütőpapírt, és fordítsuk meg a tésztát, hogy a teteje kerüljön alulra. Szélezzük le, majd tekerjük fel a sütőpapírral együtt (mint egy roládot), és hagyjuk kihűlni.
- Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval. Egy kevés meggyet turmixoljunk le vagy törjünk össze, és keverjük össze a maradék tejszínhab 2/3részével. Tekerjük ki a világos tésztacsíkot, és kenjünk rá vékonyan a meggyes tejszínhabkrémből, majd tekerjük fel óvatosan. Rakjuk be egy kis időre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
- Húzzuk le a sütőpapírt a csokis lapról is, majd szúrjunk vagy vágjunk ki belőle két kb. fél cm-rel nagyobb kört, mint a feltekert henger alapfelülete.
- Vízgőz fölött olvasszunk fel a csokit, majd hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük hozzá a második 1/3 rész tejszínhabhoz.
- A betöltött henger alját és tetejét is kenjük meg egy kevés meggyes krémmel, és hozzáragasztva általa a két kakaós piskótakarikát. Az oldalait kenjük be a csokoládés tejszínhabbal, majd forgassuk bele csokireszelékbe.
- Töltsük be a maradék csoki és sima tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba, és körkörös mozdulatokkal formázzunk kúpot a sütemény tetejére. A csúcsára helyezzünk 1 db lecsöpögtetett meggyszemet.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3369
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Joanna
1 recept
A sütemény érdekessége, hogy bár nincs semmilyen különleges hozzávalója, az összetétele, valamint a vágásfelülete szokatlan és egyedi.