r
Nosalty Logó

Medvehagymával-sajttal töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Serephina
Medvehagymával-sajttal töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5067 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 844 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    336.8 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9528.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    1912 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3766 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    1484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 5067 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket ujjnyi vastag, de viszonylag széles darabokra szeleteljük, majd középen óvatosan elvágjuk őket, mintha vékony zsemléket szeletelnék, ám nem vágjuk át teljesen, csak annyira, hogy ki lehessen hajtani, mint egy kis szendvicsnek valót. Ide jön majd a töltelék.
  2. A töltelékhez lereszeljük a sajtot, felvágjuk kis darabkákra a megmosott medvehagymát, és némi borssal és a tejföllel összedolgozzuk. Ha van otthon felesleges vajunk, érdemes egy keveset a hússzeletek belső felére tenni belőle, ám abszolút nem kötelező.
  3. A masszát a kihajtott hússzeletekre lapátoljuk, majd rájuk hajtjuk a hússzendvics felülre kerülő felét. Ezt hústűvel vagy fogpiszkálókkal rögzítjük, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.
  4. A töltött húsokat meghempergetjük lisztben, majd a sós-borsos felvert tojásokban, és végül a zsemlemorzsában. Ezek után mehet a forró olajba.
  5. Aranybarnára sütjük, és ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2660
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Serephina 5 recept

Kaptam apósomtól egy nagy szatyor medvehagymát, úgyhogy kitaláltam pár új receptet, amihez felhasználhattam, még mielőtt megromlik. Ennek volt a legnagyobb sikere, napok óta ezt követeli a párom, hogy csináljak még. Remélem a kedves, recept után kutakodók is kincsre lelnek általa. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...