r
Nosalty Logó

Medvehagymás zsírban sült hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Medvehagymás zsírban sült hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A medvehagymás mangalicazsírhoz

A sült húshoz

Összesen 1328 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A medvehagymás mangalicazsírhoz

A sült húshoz

Összesen 5310 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A medvehagymás mangalicazsírhoz

A sült húshoz

Összesen 297 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1328 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.1 g

Zsír

  • Összesen
    428.5 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 5310 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1386 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A medvehagymás mangalicazsírhoz

A sült húshoz

Elkészítés

A medvehagymás mangalicazsírhoz

  1. Elsőként válasszunk megfelelő méretű dunsztos üvegeket a medvehagymás zsírhoz, én általában kisebb méretű üvegeket választok, mivel egyszerre úgysem fogy sok a készítményből. Sterilizáljuk az üvegeket és a fém fedőket is, erre a legjobb megoldás, ha vízben forraljuk őket.
  2. Vágjuk apróra a megmosott, lecsepegtetett, és alaposan, tiszta konyharuhán vagy papírtörlőkön megszárított medvehagymaleveleket. Majd, ha szeretnénk beletenni sonkát, szárított paradicsomot vagy egyéb hozzávalót is (például pirított csirkemájat vagy sülthús-darabokat), ugyanezt tegyük velük is: vágjuk finomra, de legalábbis apróra őket.
  3. Válasszunk egy viszonylag mély és nagyobb serpenyőt, majd kezdjük el benne melegíteni a mangalicazsírt (nagyjából 250g mangalicazsírra lesz szükségünk). Amikor már felmelegedett a zsír, mehet hozzá néhány gerezd aprított fokhagyma, az apróra vágott sonka- vagy más húsdarabok, a szárított paradicsom, végül az aprított medvehagymalevelek.
  4. Kezdődhet a sütés, ami egészen addig tartson, amíg a levelek összeesnek, tehát egyáltalán nem szabad sokáig sütni őket. Tapasztalataim szerint a fekete bors mellett szinte csak egy csipet só kell bele, mivel a sonkadarabokból épp elég só sül ki, illetve evés közben is tudjuk utólag sózni, ha szükség van rá.
  5. Töltsük forró üvegbe, zárjuk le, majd állítsuk fejtetőre nagyjából 30 percre. Ezután takarjuk be egy konyharuhába, hagyjuk kihűlni, majd mehet a hűtőbe.

A sült húshoz

  1. Ha egész sertéskarajt sütünk, szeleteljük fel, majd a hús mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A karajszeleteket tegyük egymás mellé egy vasserpenyőbe vagy tepsibe.
  2. A fokhagymákat finomra zúzzuk vagy vágjuk, elosztjuk a hús tetején.
  3. Rá- és mellékanalazunk nagyjából 3 púpozott evőkanál medvehagymás mangalicazsírt, majd kezdődhet a sütés. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, alufóliával lefedjük, majd nagyjából 90 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Ha a hús megpuhult levesszük az alufóliát és 10 perc alatt megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2857
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás zsírban sült hús
Hering András 182 recept

Korábban már bemutattam nektek, hogy a medvehagymából milyen isteni mangalicazsíros kencét lehet készíteni, ami nemcsak friss kenyéren, de húsok sütésekor is bátran felhasználható. Most egy klasszikus sült húst, sertéskarajból készült sültet dobtam fel a medvehagymás mangalicazsírral, amiben a hús még puhább és még izgalmasabb ízekkel teli lesz.

Hozzávalók

A medvehagymás mangalicazsírhoz

A sült húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...