r
Nosalty Logó

Medvehagymás-spenótos-csirkés penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 7642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8939 micro
Összesen 1529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    403.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13205.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    714 mg
  • Kálcium
    3612 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1078 mg
  • Foszfor
    4958 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4409 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    1716 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2737 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21295 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44697 micro
Összesen 7642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábasban az olajat, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a finomra vágott medvehagymát és a tengeri sót fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A csirkemellet kicsire felcsíkozzuk, beletesszük a megpárolódott hagymákba, sózzuk és borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
  3. Beletesszük a spenótot, összefőzzük (kb. 35-40 perc), kóstoljuk, ha a hús puha kész, ízre még fűszerezhetjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
  4. Beletesszük az 5 dkg teavajat, a kétféle reszelt sajtot, elkeverjük, kóstoljuk, ha ízre finom, készen van.
  5. Forró, sós vízben kifőzzük a penne tésztát előírás szerint, lecsepegtetjük, kiszedjük, és melegen tartjuk.
  6. Egy nagy tálban összekeverjük a penne tésztát és a csirkemelles hagymás szószt.
  7. Tepsibe öntjük a medvehagymalekváros tejföllel a tetejét leöntjük, elsimítjuk, reszelt sajttal szórjuk meg, a sütőben kissé a teteje megpirulásáig sütjük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8137
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

Könnyű leves. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
Éva-Anyóca 350 recept

Megszerettük a zöld ételeket , főleg ilyenkor tavasszal, a spenótot a medvehagyma nagyon feldobja, a tejszín lággyá és finommá teszi, ugyanígy a vaj is, selymessé, ízletesebbé, egy szóval: egy jó rakott ételt kaptam. Találtam egy kis fehér virágot a levelek között, azzal is díszítettem.:-) A jó idő beálltával, (sok és állandó napfény!! :-))   ),  remélem, hogy sikeresebb fényképek fognak születni, itt éppen a hol borul- hol napos változékonyság miatt lett a kép kicsit sárgás.:-) Ez azonban az étel minőségén nem változtatott.:-)) Elfogyott.. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...