Medvehagymás-spenótos-csirkés penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
28 kcal
-
120g póréhagyma32 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
7g medvehagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g csirkemellfilé168 kcal
-
0 kcal
-
90g spenót15 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
30g füstölt sajt98 kcal
-
10g teavaj72 kcal
-
150g penne557 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
4g medvehagyma6 kcal
-
30g sajt106 kcal
Összesen
1529
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
600g póréhagyma161 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
0g só0 kcal
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
0 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
750g penne2783 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
20g medvehagyma28 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
7642
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
16g póréhagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.9g medvehagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.7g csirkemellfilé22 kcal
-
0 kcal
-
12g spenót2 kcal
-
6.7g habtejszín19 kcal
-
5.3g trappista sajt19 kcal
-
4g füstölt sajt13 kcal
-
1.3g teavaj10 kcal
-
20g penne74 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0.5g medvehagyma1 kcal
-
4g sajt14 kcal
Összesen
203
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 75.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2641.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 992 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 348.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 343 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 527 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4259 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8939 micro
Összesen
1529
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 403.4 g
Zsír
-
Összesen 376.1 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13205.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 714 mg
-
Kálcium 3612 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1078 mg
-
Foszfor 4958 mg
-
Nátrium 2754 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 656.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1740.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4409 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 1716 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 126 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2737 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 2633 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21295 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44697 micro
Összesen
7642
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 567 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1191 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor medvehagyma
-
70 dkg csirkemellfilé
-
5 dkg teavaj
-
750 g penne
Elkészítés
- Lábasban az olajat, a felkarikázott pórét, az áttört fokhagymát, a finomra vágott medvehagymát és a tengeri sót fedő alatt puhára pároljuk.
- A csirkemellet kicsire felcsíkozzuk, beletesszük a megpárolódott hagymákba, sózzuk és borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
- Beletesszük a spenótot, összefőzzük (kb. 35-40 perc), kóstoljuk, ha a hús puha kész, ízre még fűszerezhetjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
- Beletesszük az 5 dkg teavajat, a kétféle reszelt sajtot, elkeverjük, kóstoljuk, ha ízre finom, készen van.
- Forró, sós vízben kifőzzük a penne tésztát előírás szerint, lecsepegtetjük, kiszedjük, és melegen tartjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a penne tésztát és a csirkemelles hagymás szószt.
- Tepsibe öntjük a medvehagymalekváros tejföllel a tetejét leöntjük, elsimítjuk, reszelt sajttal szórjuk meg, a sütőben kissé a teteje megpirulásáig sütjük, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8139
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Ajánló
Könnyű leves. Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Megszerettük a zöld ételeket , főleg ilyenkor tavasszal, a spenótot a medvehagyma nagyon feldobja, a tejszín lággyá és finommá teszi, ugyanígy a vaj is, selymessé, ízletesebbé, egy szóval: egy jó rakott ételt kaptam. Találtam egy kis fehér virágot a levelek között, azzal is díszítettem.:-) A jó idő beálltával, (sok és állandó napfény!! :-)) ), remélem, hogy sikeresebb fényképek fognak születni, itt éppen a hol borul- hol napos változékonyság miatt lett a kép kicsit sárgás.:-) Ez azonban az étel minőségén nem változtatott.:-)) Elfogyott.. :-))