r
Nosalty Logó

Medvehagymás scones

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Medvehagymás scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Összesen 1461 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Összesen 303 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5381.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1461 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A medvehagymát megmossuk, szárazra itatjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A lisztet, a sütőport, sót, a frissen reszelt parmezánt és a medvehagymát konyhai robotgépbe tesszük, és elkavarjuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és impulzus kapcsolóval eldolgozzuk, míg a vaj maximum zöldborsó nagyságú lesz.
  4. Majd hozzáadjuk a tejet, és azzal is rövid ideig eldolgozzuk, míg a tészta épp csak egy golyóvá összeáll.
  5. Szilikon munkalapra borítjuk, lisztes kézzel 14 cm-es négyzetet alakítunk a tésztából. A tészta magassága kb. 3 cm lesz. Éles késsel 9 egyenlő négyzetre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A pogácsákat megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, és megszórjuk a parmezánnal.
  7. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 12-13 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13133
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen mesésen finom ez a pogácsaszerű angol sütemény.

Hozzávalók

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...