r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sajtos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Medvehagymás-sajtos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8980.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    2037 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    4479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
  2. A sajtot felkockázzuk.
  3. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral.
  4. Egy másik tálba öntjük az áttört főtt burgonyát, a tojásokkal simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat is.
  5. A tojásos-burgonyás masszához adjuk a lisztet és a felcsíkozott medvehagymát, majd az egészet csomómentesre keverjük.
  6. A papírral bélelt muffintepsi mélyedéseiben egyenlően szétosztjuk a tésztát, rászórjuk a sajtkockákat, és enyhén belenyomkodjuk. (Belekeverhetjük egyből a masszába is akár, így viszont mindegyikbe ugyanannyi sajt jut.)
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17594
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Ajánló

Krónikus időhiányban szenvedő medvehagyma-rajongóknak ajánlva! Langyosan a legfinomabb, mikor még lágy benne a sajt, de másnapra is puha marad, akár reggelinek vagy tízórainak is tökéletes. További képek a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első alkalom, hogy sós muffint sütöttem. Valahogy eddig soha nem éreztem úgy, hogy ki kéne próbálni, most viszont, hogy hegyekben áll itthon a medvehagyma, úgy gondoltam itt a remek alkalom az első sütésre. Sokáig keresgéltem sós muffin recepteket, és végülis egy burgonyás tésztájú mellett döntöttem, mert így biztos volt, hogy az eredmény puha lesz, és nem száraz. Nagyon hasonlít ízében és állagában is a már korábban publikált medvehagymás pogácsára, viszont sokkal gyorsabban elkészül, mert nem kell keleszteni (türelmetlenek előnyben:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...