Medvehagymás rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
756
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3026
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1843.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 261.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
756
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.4 g
Zsír
-
Összesen 175.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7373.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1576 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1826 mg
-
Nátrium 3518 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1046 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 270 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 1173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1553 micro
Összesen
3026
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát mossuk meg, majd egy főzőedényben tegyük fel főni annyi enyhén sós vízben, ami ellepi. Fontos, hogy ne teljesen puhára főzzük, a burgonyák méretétől függően közepesen puhák legyenek a főzés után. Öntsük le a főzővizet, majd hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat főzzük keményre (nagyjából 10 perc alatt). Öntsük le róluk a vizet, hagyjuk kihűlni, vagy tegyük őket jéghideg vízbe.
- A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le, a sonkát vágjuk csíkokra vagy apróbb kockákra. A medvehagymát vágjuk, majd aprítsuk vékony csíkokra, vagy vágjuk finomra.
- Ha kihűlt a burgonya, hámozzuk meg (húzzuk le a héját), karikázzuk fel. A tojásokat pucoljuk meg, szeleteljük őket karikára.
- Jöhet a tepsi: az alját kenjük ki 1 evőkanál vajjal, majd a karikára vágott krumplik felét fektessük az aljára. Ezután mehet rá egy réteg a csíkokra vágott sonkából, sorakoztassuk a tetejére a karikázott tojásszeleteket, morzsoljuk rá a juhtúró felét, majd szórjuk meg a finomra aprított medvehagyma felével. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy pici olívaolajjal. Ismételjük meg a rétegezést, végül utolsó rétegként a maradék burgonyát pakoljuk rá, kenjük meg tejföllel, újra sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
- Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, 60 perc alatt süssük össze. Ha a tetején a sajt aranybarna, készen is vagyunk.
- Tálalás előtt szórjuk meg plusz finomra vágott medvehagymával, kínáljunk mellé plusz tejfölt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3924
- Feltöltés dátuma: 2023. április 02.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
ünnepi főételek és köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A tavaszi medvehagymaszezon apropóján kaptam az alkalmon, és friss medvehagymával, juhtúróval és sonkával gondoltam újra a magyarok kedvenc egytálételét, a rakott krumplit. Ne sajnáljuk belőle a juhtúrót és a medvehagymát, olyannyira tökéletes ízpárt alkotnak együtt, hogy húsmentes verzióban, sonka nélkül is fantasztikus végeredményt kapunk. A maradék húsvéti sonka felhasználására viszont kitűnő maradékmentő fogás is lehet.