r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogi kissé diétásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Medvehagymás pogi kissé diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4040.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 3874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát alapos mosás után apróra vágjuk. Az élesztőt a csipet cukorral a langyos rizstejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Ha szükséges, pici tejfölt vagy (natúr activiát) tehetünk hozzá, de nekem nélküle is könnyen gyúrható tésztát sikerült készítenem.
  3. Amit kelesztőtálba teszünk, és a hűtőbe rakunk.
  4. Másnap reggel átgyúrjuk, és lisztezett nyújtótáblán kb. 2 cm vastagságúra nyújtunk, kicsit bevagdossuk a tetejét, és a kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojássárgájával megkenjük (tejjel is megkenhető tojásallergia esetén).
  6. Előmelegített sütőben kb.150 C fokon, légkeveréssel a 2 tepsit egyszerre sütjük, 13 perc után felcseréljük a tepsiket, hogy egyforma legyen alul, felül. Kb . 15-20 perc alatt készen van. Nekem a pici pogácsaszaggatóval 50 db lett.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6412
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Szeretjük a medvehagymát, de a tojással és a tejjel csínján kell bánni. A lisztet is ezért feleztem. Cukorbetegeknek teljesen a rizslisztből kellett volna csinálnom, de mivel nem ismertem, így csak a felezés maradt. De nagyon jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...