r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Medvehagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt kb. 10 perc alatt.
  2. Amíg az élesztő felfut, átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd a puha vajat is elmorzsoljuk benne.
  3. Ezután mehet hozzá a tojássárgája, a tejföl és a felfuttatott élesztő.
  4. Dagasszunk belőle egységes tésztát, és kelesszük duplájára fél óra alatt. Nyújtsuk ki, és kenjük be vajjal a felszínét.
  5. A felaprított medvehagyma felét oszlassuk el a tésztán, majd csavarjuk fel, ahogyan a bejglit szoktuk.
  6. A tekercs két végét hajtsuk fel egymásra, majd hagyjuk pihenni fél órát letakarva.
  7. A pihentetés után nyújtsuk ki hosszúkás alakúra, és szórjuk rá a medvehagyma másik felét is.
  8. Hajtogassuk ismét egymásra, majd nyújtsuk ki 2 centi vastagra.
  9. A hajtogatást addig ismételhetjük, amíg szeretnénk, minél rétegesebb a végeredmény, annál finomabb lesz a tészta.
  10. A kinyújtott tészta tetejét éles késsel kockázzuk be, majd szaggassuk ki, a pogácsákat pedig rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  11. A maradék tésztát hajtogassuk újra, és szaggassuk ki.
  12. A pogácsák tetejét kenjük meg egy felvert tojással, majd rakjuk őket 180 fokos előmelegített sütőbe, és süssük őket készre kb. 15 perc alatt.
  13. Az elkészült pogácsákat hagyjuk hűlni, majd fogyasszuk frissen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 10411
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás pogácsa
Kristyán Fanni 103 recept

A pogácsa az egyik legjobb sós harapnivaló, szinte választani sem lehet, hogy a sajtos, a krumplis vagy a tepertős a kedvencünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...