r
Nosalty Logó

Medvehagymás parasztlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ada
Medvehagymás parasztlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 245 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2067 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 4632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuka sütőt 180 fokra (én hőlégkeverésen szoktam).
  2. A szárított élesztőt a langyos vízzel és a kevés cukorral összekeverjük,és kicsit megfuttatjuk.
  3. A lisztet elvegyítjükegy teáskanál sóval, a medvehagymát megmossuk,és felaprítva hozzákeverjüka liszthez.
  4. Utána az élesztőt is hozzádolgozzuka liszthez, jól összegyúrjuk,és amíg a feltétet elkészítjük,letakarva egy kicsit kelesztjük.
  5. A szalonnát és a sonkát apró kockára vágjuk,és egy kis lábosban ropogósra pirítjuk.
  6. A kisült zsiradékot összeverjüka tejföllel, az apró kockára vágott sonkaszalámival és a szintén felaprított medvehagymával.
  7. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát vagy kézzel belenyomkodjuk, vagy kis kézi hengerrel kinyújtjukbenne. Sütőben kicsit elősütjük.
  8. Ha a tészta teteje már kicsit ropogós (kopog), akkor rákenjüka tejfölös-medvehagymás masszát, megszórjuka szalonna-sonka kockákkal, és sajtot reszelünk rá.
  9. Addig sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul (kb. 15-20 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7316
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagyma szezonban az ember éjjel-nappal medvehagymát eszik. Ez egy nagy kedvenc nálunk, bármikor-bármennyit belőle, nagyon laktató. :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...