r
Nosalty Logó

Medvehagymás-mandulás metélt szárított paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Medvehagymás-mandulás metélt szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5518 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15301 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 920 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8246.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    2105 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1166 mg
  • Foszfor
    3414 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1432 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 5518 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5465 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, felaprítjuk, vagy összetörjük.
  2. A mandulát forró vízben pár percig főzzük, és benne hagyjuk 5 percig, majd lehúzzuk a bőrét. Ezután durvára aprítjuk.
  3. A paradicsomot apró darabokra törjük.
  4. Feltesszük a tésztát főni, amíg elkészül, a medvehagymát összekeverjük a mandulával, a szárított paradicsommal. Megsózzuk ízlés szerint, és összekeverjük az olajjal együtt.
  5. Nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymás keveréket, majd elkeverjük benne a tejszínt.
  6. A kifőtt tésztát jól átforgatjuk benne, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3574
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Ajánló

Talán egy könnyű Mecsek vidéki bor, de ott a sörgyár is. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is mondhatnék. Baranyai gyerek vagyok...sőt pécsi! A Mecsekoldal a medvehagyma bölcsője, és mint tudjuk, nagyon egészséges és finom is. A mandula is nagyon fini benne.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...