r
Nosalty Logó

Medvehagymás-magvas kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Medvehagymás-magvas kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4670.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagyma leveleket apróra vágjuk és félretesszük.
  2. A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A lisztet és a többi alapanyagot -a szezámmag kivételével- beletesszük a kenyérsütőgép tartályába. A felfuttatott élesztőt és a langyos vizet szintén beletesszük a tartályba.
  4. A gépet kelesztő- dagasztó programra állítjuk, és elindítjuk.
  5. A megkelt tésztát formába öntjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk, és a tűzhely sütőjében közepes lángon aranybarnára sütjük.
  6. A megsült kenyeret a formából óvatosan kifordítjuk egy deszkára, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4229
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Mindenkinek, aki a medvehagymát és a finom kenyeret szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagyma szezonra tekintettel elkészítettem az általam már többször sütött négymagvas kenyér medvehagymás változatát. A hántolt tökmagot és a lenmagot jelen esetben kihagytam, és köménymagot, valamint a legfontosabbat, a medvehagymát használtam. A köménymag nagyon jól illik a fokhagymás jelleghez. Nagyon finomra sikeredett, ezért még a medvehagyma szezonban néhányszor el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...