r
Nosalty Logó

Medvehagymás kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Medvehagymás kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 699 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4449.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    2454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 2795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel. Pár kanál liszttel a medvehagymát tegyük késes aprítóba és aprítsuk fel, majd keverjük össze a többi liszttel és a sóval. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a tojást, a vajat, a borsot, majd kezdjük el dagasztani annyi tejjel, hogy enyhén lágy tésztát kapjunk. Takarjuk le és meleg helyen kelesszük legalább 1,5 - 2 órán át.
  2. Ha a tészta jól megkelt, osszuk két egyenlő részre és sodorjunk belőle kb. 60 - 70 cm - es rudat, majd tekerjük őket össze. Formázzuk karikára, a végeket pedig illesszük össze. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük további 30 percig.
  3. Kenjük le a tetejét tojással és 200 °C - ra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 72
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás kalácskoszorú
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...