r
Nosalty Logó

Medvehagymás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Medvehagymás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 633 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7579.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    5986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt, és szórjuk rá a kristálycukrot.
  3. Ezután dagasszuk meg a tésztát, majd osszuk el két részre. Az egyik részt tegyük bele a kilisztezett kelesztőtálba.
  4. A medvehagymát botmixerrel pépesítsük, majd gyúrjuk bele a másik fele tésztába (én visszatettem a tésztát a kenyérsütőgépbe, majd rászórtam az összeaprított medvehagymát, és elindítottam a dagasztó programot, és így kevertem bele a tésztába). Ezután ezt a tésztát is tegyük bele a kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.
  5. Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
  6. A megkelt tésztákat formázzuk sütőforma hosszúságúra, majd fonjuk össze. Ezután óvatosan helyezzük bele a formába, majd konyharuhával letakarva kelesszük 30 percig.
  7. Amikor a tészta újra megkelt, a tetejét kenjük le egész felvert tojással, majd ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 35-40 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem).
  9. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában a kalácsot, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2862
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kalács tésztája igazán könnyű, és a medvehagymának köszönhetően nagyon ízletes. Reggelire vagy éppen vacsorára, némi füstölt kolbásszal, vajjal megkenve, retekkel és újhagymával... nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...