r
Nosalty Logó

Medvehagymás-juhtúrós kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •5 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Medvehagymás-juhtúrós kenyér
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1075 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5859.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    4690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 2149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjébe belepakoljuka kenyérsütőgépbe. Ezután dagasztjuk,és kelesztjük. (Én kétszer egymás után megdagasztottam a gépben, majd kelesztőtálba tettem, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem.)
  2. Természetesen kézzel is meg lehet dagasztani, majd kelesztőtálba tenni, és langyos helyen duplájára keleszteni.
  3. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, majd átgyúrjuk,és hosszúkásra formáljuk.
  4. A hasábformát kibéleljüksütőpapírral, majd belehelyezzüka megformázott tésztát.
  5. Tetejét konyharuhával letakarjuk,és újrakelesztjük.
  6. Amikor már szépen megkelt, a tetejét éles késsel 3 helyen bevágjuk, és vízzel lekenjük.
  7. Közben a sütő aljába egy kisebb lábasba vizet teszünk, majd előmelegítjük180 fokra. Ezután betesszüka formát, és kb. 40 perc alatt készre sütjüka kenyeret. (Én légkeverésnél 150 fokon45 percig sütöttem.)
  8. Amikor megsült, a formából kivesszük, majd rácsra tesszük,és teljesen kihűtjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x11
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2013
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősöm sütötte meg először ezt a kenyeret, és mivel mi is nagyon szeretjük a medvehagymát, gondoltam, én is megpróbálkozom vele. Nagyon finom lett, így azóta már többször megsütöttem. Igaz, én juhtúrót tettem bele, de tehéntúróval is megsüthető.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

49 sütőt vizsgáltak: a győztes termékek átlagára 150 és 300...

Új sütő vásárlására szerencsére ritkán kerül sor, és olyankor is nehéz tájékozódni a kínálat útvesztőjében. Manapság sokan a beépíthető sütők mellett teszik le a voksukat, na de hogyan válasszuk az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbbet? A Tudatos Vásárlók Egyesülete segít leegyszerűsíteni a választást.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!